Takva: Khoy ile tarihi işlere imza atacağız

TAKİP ET

Van-İran ilişkilerini geliştirmek üzere Khoy Belediye Başkanı ile görüşen Van TSO Başkanı Necdet Takva:"Khoy ile tarihi işlere imza atacağız." ifadelerine yer verdi.

Van-İran ilişkilerini geliştirmek üzere Khoy Belediye Başkanın davetlisi olarak giden Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve yönetimi İran’da seri toplantı gerçekleştirdi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, Komite Başkanı, Disiplin Kurulu Üyemiz ve Yönetim Kurulu Danışmanı İran'da Khoy Belediye Başkanı Hasan Nasroullah Pour, Şura Meclisi Başkanı Dr. Murtaza Sahsavar, Meclis Üyeleri ve belediye yetkilileri ile bir araya geldi.

Görüşmede konuşan Khoy Belediye Başkanı Hasan Nasroullah Pour;"Sizi burada görmekten ve ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu davet ve ziyaretlerin 30-40 yıl önce yapılması gerekiyordu. Bunu yapmak bize nasip oldu.
Van ziyaretimizde Necdet bey, komşu komşunun külüne muhtaçtır demişti. Buna kesinlikle katılıyoruz. Bu çerçevede ilişkilerimizi geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Van bizim için Avrupa'ya açılan kapıdır. Van'a geldiğimizde bunu çok daha iyi gördük. Bu yüzden bizim Van'a ihtiyacımız var.

Razi Sınır Kapısı; giriş-çıkış sayıları ve kullanım rahatlığı bakımında İran'daki sınır kapıları arasında birinci sırada. Bu veriler söylemlerimizi destekliyor ve bizim için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor."dedi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva;"Davetiniz ve misafirperverliğiniz için teşekkür ederiz. Bizim için Van neyse Khoy'da aynıdır. 2 yakın komşu şehirden ziyade yüz yıllardır beraber yaşayan dost şehirleriniz.

450 Yıldır ne yazık ki bu dostluk sadece söylemde kalmıştı. 2015 yılında yüzümüzü İran'a dönmemizle birlikte ilişkilerimiz gelişti ve dostluğumuz pekişti.
30-40 Yıl önce bu ziyaretlerin olması gerekiyordu. Buna katılıyoruz. 2015'ten sonra İran'da bir başarı hikayesi yazdık, bundan sonraki süreçte Khoy ile tarihi işlere imza atacağız."dedi.

Toplantı; Fikir alışverişi ve hediye takdimi ile son buldu.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Takva Ticaret vanhaber