Tarihte bugün Van Gölü Canavarı – Bilinmeyen sırlar, ortaya çıktı

TAKİP ET

Van ili kenti başına büyük işler başaran ve içerisinde uzun tarih barındıran büyükşehirdir. Bilim insanlarının sıkı araştırmaları ve gün yüzüne çıkmayan tarihleriyle adeta bir cennet olarak bilinir.

Van Gölü derinliklerinde tarih dokusunun yanı sıra, Kalesi, kedisi, mimarisi ve insanları sıcakkanlığı ile de bilinir. Van Gazetesi ailesi olarak araştırmalarımızda Van Gölü canavarı hakkında geçmişte araştırılan tarihi sizlere aktarmak istedik. Dilerseniz beraber o tarihin sırlarını okuyalım.

“Van Gölü Canavarı, Van Gölü'nde yaşadığı ileri sürülen efsanevi bir yaratıktır. 1993 yılına dek kaynaklarda adından hiç söz edilmeyen yaratığı, bugüne dek gördüğünü iddia eden çok sayıda kişi var. Ama yapılan araştırmalar göldeki ilk canavar vakasının 1889 yılında yaşandığını aktarıyor. Dönemin İstanbul'da yayın yapan Saadet gazetesinin, 28 Şaban 1306 (29 Nisan 1889) tarihli 1323 nolu nüshasında, canavarın Van Gölünde abdest almak isteyen bir kişiyi kapıp göle sürüklediği haberi yer alıyor. Varlığı gördüklerini söyleyen kişilerin belirttiklerine göre canavar 15 metre uzunluğunda, oldukça koyu bir renge sahip, sırtında sivri çıkıntıları olan, Plesiosaurus ya da Ichthyosaurus benzeri bir varlıktır. Zamanla bu varlığı gördüğünü iddia edenlerin sayısı artınca, olay basına da yansıdı ve bunun üzerine resmî kurumlar tarafından bölgeye bir bilimsel araştıma ekibi gönderildi. Ancak, yapılan araştırmalar sonucunda gölde olağan dışı herhangi bir varlığın olduğuna ilişkin hiçbir iz bulunamadı.”

DETAYLAR ARAŞTIRILIYOR…
VAN GAZETESİ – ÖZEL – 0544 409 0328

 

van van gölü canavar tarih van gölü canavarı