TARIMKON Başkanı Kara'dan, Van TSO Seçimlerine Tepki

TAKİP ET

Kara, verilen kararı özgür irade hakkına saygısızlık olarak nitelendirdi.

Van Haber | Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde sadece 1’inci grup olan Tarım ve Hayvancılık grubunun seçiminin iptal edilmesine bir tepki de TARIMKON Doğu Anadolu Bölge Başkanı Okan Kara’dan geldi. 

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda sular durulmuyor. 22 Ekim Cumartesi günü yapılan seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarının ardından Yüksek Seçim Kurulu, 1’inci grubun seçiminin iptal edildiğini duyurdu. İptal kararı kentte sert tepkilerle karşılanırken, TARIMKON Doğu Anadolu Bölge Başkanı Okan Kara iptal kararına sert tepki gösterdi. Van TSO seçimleri ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kara, YSK'nın aldığı karara isyan ederek, “Herkese Adalet” ifadesine yer verdi.

YS’nın Mavi Liste ile yarışan Necdet Takva’nın itirazını kabul edip diğer adayların itirazlarını kabul etmemesine anlam veremediğini aktaran Kara,  “Yüksek Seçim Kurulu tarafından Cumartesi günü yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Necdet Takva'nın itirazını kabul ederken, Zahir Kandaşoğlu ve Faruk Biner'in itirazını ise reddederek 1’inci grup olan Tarım ve Hayvancılık seçiminin iptal edilmesini kararlaştırdı.  Bu karar Tarım ve Hayvancılık alanında faaliyet gösteren ve oy kullanan 143 firma ve iş insanının özgür irade hakkına saygısızlık demektir.” Dedi.

 

Yeni Doğu Gazetesi

Okan Kara Van Haber