Tayyip DALGIN'dan Memur Sen Genel Başkanına Sert Tepki

TAKİP ET

Şehit Gazi Eğitim Sendikası Genel Başkanı Tayyip DALGIN, Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın'a sert eleştiride bulundu.

Şehit Gazi Eğitim Sendikası Genel Başkanı Tayyip DALGIN,"Kamu çalışanları yine her şeyden yoksun bırakılmıştır. Seyyanen zamdan refah payından, bayram ikramiyesinden ek göstergeden yoksun bırakılmıştır. Kadrolarda ki ücret adaletinden kamu sözleşmeli ve tayin nakil sorunlarından yoksun bırakılmıştır. Sendikalılara verilen 3 ayda 400 TL ile övünmek akılla mantıkla izah edilecek bir tarafı yoktur. 

ZAM YERİNE İKRAMİYESİYLE 400 TL ÇALIŞANLARI KÖLE YAPMA PEŞİNDE

Tüm kamu çalışanları bu zihniyetten ilgilenmeye başlamıştır. Kamu personelini 400 TL'ye satın alacağınız zanneden etkisiz genel başkan niye kaybedeceğini ve biteceğini fark eder. Memur Sen genel başkanı seyyanen zam yerine sendika ikramiyesi ile 400 TL çalışanları köle yapma peşindedir. 

MEMUR SEN GENEL BAŞKANI RESMEN MEMURLA DALGA GEÇİYOR

Üyeleri sadece sayı olarak gören, gördükleri gariban üyelerin sırtına basarak güç elde eden, yükselen Lakin onları ezen torpil peşinde koşan bedavaya hak etmediği makam ve mevki sahibi olan ne olmak isteyen Çapsız güruh Rarpalıkta payını alanlardır. Seyyanen zam istemeyerek, memura hiçbir faydası olmayan sendikalılara verilen 3 ayda 400 TL ile övünmek akılla mantıkla bağdaşmamaktadır. Memur Sen genel başkanı resmen memurla dalga geçmiştir. Ülkedeki enflasyon rakamları ortadayken ve memurların pazarda markette hissettiği enflasyon çok daha fazla iken, Enflasyonun üzerinde bir zam talebi olmadıktan sonra bu masanın, bu pazarlığı, bu toplu sözleşmenin maalesef bir anlamı olmamıştır. 

KAMUDA ÇALIŞANLARINA SÜRÜ MUAMELESİ YAPANLARA CEVABIMIZ ÇOK SERT OLACAKTIR

Günübirlik marketlerde etiket fiyatlarını değiştiği bir ortamda%5 zam alarak övünmek akla mantığa sığmıyor. İşçilere verilen zam ortadayken enflasyon almış başını giderken%5 altılara razı olmak ve de bunu kazanım olarak görmek Hayret verici bir durum verilen zamlar yılın yarısından itibaren vergi dilimine girerek zaten geri alınmış oluyor… Kendileri çiftlik ağası kamuyu çiftlik kamu çalışanları ise sürü zannedenlere artık prim verilmemelidir. Kamu çalışanlarına sürü muamelesi yapanlara cevabınız çok sert olacaktır. Yapılan bu sözleşmeli gerçek amacı; Kamuda çalışan sendikalara üye olmayan yaklaşık 4 milyon kamu çalışanını hükümete karşı cephe aldırmaktan başka bir şey değildir.

Hükümetin sendika üyelerine verilecek 400 TL’si var ise neden 400 TL yi seyyanen zam olarak tüm kamu çalışanlarına verilmedi? 

Kendi Sendikalarına üye olmayan milyonlarca memurun haklarını gasp eden ve 192 sendikaya %1 baraj kotasını koyan Memur Sen Genel Başkanı neyin peşinde?
 Bu ülkede dost ahbap ilişkisi üzerine sendikacılığın yapıldığını bir kez daha ortaya koymuştur. Memur Sen genel başkanı kendi siyasi geleceği için 4 milyon kamu görevlilerini takas etmiştir. İmzalanan bu toplu sözleşmeyi hukuk yoluyla iptal edeceğimize inanıyor ve sendikalara üye olmayan tüm kamu görevlilerine Yapılan bu haksızlığı şiddetle kınıyoruz. Toplu sözleşme masasında merdiven altı sendikalardan bahsedenlere bir çift sözümüz olacak. Bu cümleyi kullananlara soruyoruz. Bizleri FETÖ terör örgütünün derneklerini mi yoksa dergâhlarda mı zannettiniz? 

Şehit gazi sendikaları demek; Vatan demek, bayrak demek, devlet demek. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanla çizilen sınırları demektir. Memur-sen genel başkanı ve yandaşları neyin peşindeler? Kamusal alanda kaos yaratmak derdindeler mi? Yoksa kendi sendikalarını sonu geldi diye mi böyle bir oyuna başvurdular? Aynı zamanda şehit gazi sendikaları engelli sendikaları gibi sosyal sorumluluk ilkesi ile kurulan sendikalarda yüzde bir oyunu ile mağdur edilmiştir. Bu ülkede seçim barajı yüzde yediye düşüyor, sendikalara baraj kotasını koyup sendikal faaliyetlerin önünü kesmek akıllara durgunluktur. Yıllar önce aynı FETÖ terör örgütünün yaptığı gibi cemaatin okulunda dershanelerinde veya dergahlarında kayıtlı değil ise; devlet memuru olamazsın aynı uygulamayı şimdi memur-sen konfederasyonu yapmıştır. Memur Sen genel başkanı diyor ki “bizim sendikalara üye olmaz ise 400 TL alamazsın.” Sendika aidatı altında ödenen para 88 TL'dir ama Memur Sen Konfederasyonu korku sarmış, milletin kafasını karıştırmak için 400 TL yalanını ortaya atmıştır. Bu uygulama FETÖ terör örgütünü politikasını hatırlatıyor. Bu teklifi hükümete dikte eden memur Sen'in amacı nedir? 



02.09 2021 tarihinde Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annelere destek amaçlı programda memur-sen genel başkanı Ali Yalçın’a neden böyle bir rezalete imza attınız. Dediğimizde “Ben bir şey yapmadım sizin bilmediğiniz çok şey var” diyen… Memur Sen genel başkanı Ali Yalçın'a soruyorum. Bizlerin bilmediği ve sizlerin bildikleri ne varsa tüm kamuoyuna açıklamak zorundasınız. Bu teklifi Sayın cumhurbaşkanımıza götürdüklerinde nasıl izah ettiler ki Sayın Cumhurbaşkanımız ikna edildi. Bu sözleşmenin asıl amacı nedir? Kimlerin talimatı ile hazırlanmıştır.

4688 sayılı Kanunun 28. maddesinde belirtildiği şekilde sendika üyesi olan ve sendika üyesi olmayan kamu görevlileri arasında ayrım yapılamayacağı sabittir. Aksine bir yorumun adaletli bir ücret dağılımı yoluyla ekonomik ve sosyal barışı sağlama amacına ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olacaktır.

Kaldı ki, 4688 sayılı kanunun 32. maddesinde böyle bir ayrım yapılmasına imkân sağlayan bir düzenlemenin de bulunmadığı, dolayısıyla yetkili sendika dışındaki sendikalara üye olan ya da sendika üyesi olmayanlar arasında bir ayrıma gidilemez.

Böyle bir ayrımın yapılması durumunda çalışanların dolaylı olarak sözleşme imzalama hakkına sahip en çok üyesi bulunan sendikaya üye olunmaya zorlanması halinin ortaya çıkacağı, bunun da Anayasa'nın 51. maddesine aykırı olacaktır.

Danıştay bu hususta ; "Yukarıda anılan mevzuat hükümlerinden anlaşıldığı üzere, sosyal denge tazminatı sözleşmelerinin konusunun, toplu sözleşmelerde belirlenen tavanı aşmamak kaydıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda çalışan kamu görevlilerine ödenecek sosyal denge tazminatını belirlemek olduğu; yine Kanun'un 28. maddesinde belirtildiği şekilde sendika üyesi olan ve sendika üyesi olmayan kamu görevlileri arasında ayrım yapılamayacağı, aksine bir yorumun sosyal denge tazminatının adaletli bir ücret dağılımı yoluyla ekonomik ve sosyal barışı sağlama amacına ve Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu, kaldı ki Kanun'un 32. maddesinde böyle bir ayrım yapılmasına imkan sağlayan bir düzenleme bulunmadığı, sendika üyesi olan ile sendika üyesi olmayan ya da başka bir sendikaya üye olanlar arasında bir ayrıma gidilemeyeceği sonuç ve kanaatine ulaşılmıştır.”

Bu durumda, sosyal denge sözleşmesinde taraf olan sendikanın dışında kalan sendikaların üyesi olan ve hiçbir sendikaya üye olmayan kamu görevlilerinden dayanışma aidatı veya başka adlar altında farklı oranlar üzerinden ödenti (aidat) alınmasına ilişkin hükümlerin, sosyal denge tazminatının ödenmesinde aynı kadro veya pozisyonlarda bulunan kamu görevlileri arasında ayrım yapılamaz."dedi.

Tubittum Basın Ajansı

tayyip dalgın haber vanhaber şehit memur sen