Tayyip Dalgın, 'Önce kravatlı teröristlerden kurtulmalıyız' 

TAKİP ET

Şehit Gazi Sendikaları Genel başkanı Tayyip Dalgın açıklamasında sert tepkiler gösterdi.Dalgın, "Önce kravatlı teröristlerden kurtulmalıyız" dedi.

Şehit Gazi Sendikaları Genel başkanı Tayyip Dalgın Van iline gelerek birçok kurum ziyaretleri gerçekleştirmesi ardından Van Haber ve Van Gazetesinden Hikmetullah Yetkin'e verdiği demeçte "Önce kravatlı teröristlerden kurtulmalıyız" dedi.

Tayyip Dalgın“Devlet denetim mekanizmasının aktif bir şekilde devreye girmesi gerekir. Eğitimle ilgili olan sorunları merkezi yerden müdahalenin gelmemesi gerekiyor. Az önce bahsettiğimiz devlet terbiyesiyle yetişmiş devlet odaklı hareket eden hak, hukuk ve adaleti bilen devlet mekanizmasının yerinde olması gerekir. Hiçbir siyasiye endekse adapte olmaması lazım. Ülkenin genelinde de bu sıkıntılar vardı. Bir kere devlet denetim mekanizmasının devrede olması gerekiyor.

Her kurum için kurumun müdürü yanlış mı yapıyor bir başkasının bunu bağışlaması iki dudağının arasında olmamalı. Bir başkası kurum müdürü yanlış yaptı diye korkudan şikâyet edecek işinden olacak diye bir şey söyleyemiyor bir şey yapamıyor. Bizim çok farklı bir bakış açısıyla yani devlet aklıyla sahaya inmemiz lazım. Ülkenin genelinde zaten pandemiden dolayı dünyayı sarsan bu hastalık, Cumhurbaşkanımızdan, sağlık bakanımızdan hükümetin tüm birimleri ile birlikte önlem almak için her türlü adımı da attılar. Tabii yine de ufak tefek sorunlarla karşılaşabiliyoruz.


Bizim için önemli olan ülkenin güvenliğidir. Çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Hükümeti, muhalefeti, devleti milleti herkes tek ses olmalı. Herkes tek yumruk olmalı nerde ne şekil adım atılacağını herkes bilmeli. Herkes muhalefetini yapabilir haksızlık var ise karşı durabilir ancak söz konusu Türkiye’nin bütünlüğü ise veya farklı şeyler varsa ona karşı dik durmalı. Hükümet böyle yaptı.

Muhalefet böyle yaptı. Gibi söylemlerden kurtulmalıyız. Önce kravatlı teröristleri temizlemeliyiz. Ülkedeki silahlı teröristleri bitirdik ama kravatlıları bitiremedik bunları da temizlememiz gerekiyor”

VAN GAZETESİ HABER AJANSI - SEVDA UZUNYOL

 

tayyip dalgın van şehit gazi sendika kravat terör