Telegram'da yapılması gereken önemli ayarlar - Haberin detayı Van Haber'de

TAKİP ET

Van'da WhatsApp uygulamasını bırakanlar Telegram kanalına yöneldi. Peki telegram kanalı güvenli mi? Ayarlar nasıl yapılmalı ve WhatsApp gibi mi? Tüm detaylar Van Haber'in tek adresi Van Gazetesi'nde.

Van bölgesinde telegram uygulaması daha hızlı ve daha rahat olması münasebetiyle indirmeler yüzbinleri buldu. Telegram kurucuları, altyapı desteklerinin güçlenmesi için gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir. Peki, telegram kanalı güvenli mi? Tabi ki evet. İçerisinde bulunan seçeneklerle daha rahat ve gizlilik ilkesine uygun tasarlanan uygulamada; grup kurma, Swam özelliğiyle yakınınızda bulunan kişileri daha rahat ekleye bilir ve iletişim kurarak kitlenizi büyütme şansı vermektedir. Van'ın yüzde 50'si telegrama geçerek WhatsApp uygulamasını sildi. Bunun yanı sıra; kamu kurum kuruluşlarında yakında telegrama geçecekleri ümit ediliyor... 

Telegram son zamanların en çok kullanılan iletişim uygulaması ve bazı yapılması gereken ayarları mevcut. İşte Telegram’da yapılması gereken ayarlar;

1- Telegram ekranınızı açtıktan sonra sol üstte ki 3 çizgiye tıklayın. 

2- Ayarlar sekmesine tıklayın. 

3- Gizlilik ve Güvenlik seçeneğini seçin. 

4- Telefon numarası seçeneğine tıklayın ve buradan numaranızı kimin görebileceğini seçin (‘Herkes’ işaretli ise, bu numaranızı herkesin görebileceği anlamına gelir)

5- Profil fotoğrafı seçeneğine gelip profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğini seçin.

6- İletilen mesajlar seçeneğini düzenleyin. (Bir arkadaşınız veya gruplarda gönderinizi beğenen birini başka bir grupta veya başka bir kişiye mesajınızı iletmek isteyebilir. Mesajınız iletildiğinde ismizin gözükmesidir. ‘hiç kimse’ yapabilirsiniz.)

7- Aramalar (Bu seçenek kesinlikle ‘kişilerim’ olmalı diye düşünüyoruz. Yoksa herkes istediği vakitte sizi arayabilir.

8- Gruplar. (Bu seçenekte kesinlikle sadece ‘kişilerim’ olmalı. Telegram da en fazla başınıza gelebilecek zorluklardan birisi, sizin üye olmadığınız gruplara istemeden üye olduğunuzu fark etmeniz olacaktır. Bu gruplar hiç istemeyeceğiniz gruplar olabilir. Engellemek çok kolay. Bu seçenekten ‘kişilerim’ seçeneğini seçili tutarsanız sizi gruplara sadece arkadaş listenizde olan arkadaşlarınız ekleyebilir.

Bugünün güncellemesi; birden fazla sabitlenmiş mesajı, canlı konumlar için yakınlık uyarılarını, oynatma listesi olarak müzik göndermeyi ve daha fazlasını içeriyor.

Birebir sohbetler de dahil tüm sohbetler artık birden fazla sabitlenmiş mesajı destekliyor. Sohbetler arasında geçiş yapmak için üst çubuğa dokunun veya sabitlenmiş tüm mesajları ayrı bir sayfada açmak için yeni simgeyi kullanın.

Artık canlı konum paylaşırken, birisi size yakın olduğunda bildirim gönderecek mesafe uyarılarını ayarlayabilir  ve kullanıcıların hangi yöne baktığını haritadaki simgelerle görebilirsiniz.

Aynı anda birden fazla müzik dosyasını göndermek bir oynatma listesi oluşturacaktır. Oynat düğmesine dokunmak, parçaların geri kalanını otomatik olarak sıraya ekleyecektir. Diğer dosya türlerindeki birden fazla fotoğraf veya belge albüm olarak gönderilecektir.

Yeni hareketli ifadeler olmadan bir güncelleme olmazdı, bu nedenle sohbette tek bir veya gönderdiğinizde ne olacağına kontrol edin (ve ekstra bir sürpriz için sohbetteki hareketli️ ve ifadelerine dokunun). Kendinizi şanslı hissediyorsanız, kullanarak ikramiyeyi kazanıp kazanamadığınızı görün.

VAN GAZETESİ - ÖZEL

telegram