Tezgahlar Şekerlerle süslendi

TAKİP ET

Van'da kurban bayramına sayılı günler kala tezgahlar şekerlerle renklendi peki esnafın beklentisi nedir müşterinin istediği nedir sizler için küçük bir araştırma yaptık.

Bayram öncesi esnaf beklentisi

Kurban bayramı öncesi van’da şarküteri ve AVM’lerde tezgahlar şekerlerle süslendi. Van beşyol caddesindeki esnaflarla yaptığımız röportajda Beklenen satışların henüz olmadığını belirten esnaflar: “Aslında bu bayram esnaflar için fırsattı. Herkes borçlanarak ürün getirdi. Ancak bayrama az zaman kalmasına rağmen çarşı-pazar hala hareketlenmedi. Korona nedeniyle insanlar tedirgin. Bu gidişle şeker elimizde kalacak. Şeker fiyatları ise 20-80 TL arasında değişiyor” dediler.

Müşteri tedirgin eskisi gibi rahat alışveriş yapamıyoruz koronadan dolayı önceliklerimiz değişti eskiden 3,4 kilo şeker alıyorken şimdilerde 1 liko bile yetiyor dediler bir vatandaş pandemiden dolayı kimse ev ziyaretlerine gelemiyor zaten her şey şimdilerde baya bir tavan yapmış durumda bir ürünü alırken on kez düşünür olduk. Tek beklentimiz biraz ucuzluk istiyoruz geçim zor çünkü dediler 


VANGAZETESİ

 

kurban bayramı şeker bayramı esnaf vatandaş van beşyol vangazetesi