Toki Sakinlerinden Kuşlara Yardım Eli

TAKİP ET

Van haber - Van Gazetesi / Kış dönemi her canlı için yaşam zorlu geçer. Bu zorlu süreçten kuşlar da nasibini alır. Van kevenli toki sakinleri, pencere önüne kuşlara özel besin koyarak kışın soğuk zamanlarını daha kolay geçirebilmelerini sağlıyorlar.

VAN HABER - VAN GAZETESİ / Kevenli Toki sakinleri, pencere önüne koydukları besinler sayesinde kuşların besin ihtiyaçlarını karşılamasını sağlıyorlar. Bu sayede kuşlar hem yiyeceklerine daha rahat ulaşıyor hem de kışın zor şartlarına ayak uydurmuş oluyorlar. Kuşlara yardım etmek küçük adımlarla mümkün. İşte kuşları daha kolay beslemenin yolları:
Soğuk havada kuşların çok çeşitli yemek yemesi gerekir. Özellikle yağlı besinler kuşlar için önemlidir. Örneğin; yağlı tohumlar, ev yapımı kekler veya kurutulmuş meyveler gibi. Aynı zamanda mutfağınızda yemediğiniz artıklar da iyi iş görebilir. Pastalar ve tuzsuz, ufak parçalar halindeki etler de kuşlar için kışı geçirmede yardımcı olur. 
Ayrıca daha soğuk havalarda, evinizin kuşlar için vazgeçilmez bir yer olduğunu unutmayın. Kuşlar evlerinizin pencere ve çatı kısımlarına içgüdüsel olarak gelebilir. Bu durumda çatınıza veya bacanıza, giriş ve çıkışın sağlanabileceği karton bir yuva yapabilirsiniz veya pencerenize yine aynı şekilde küçük bir kapalı kafes yapabilirsiniz.

VAN GAZETESİ
HABER: SEVDA YETKİN






vanda toki sakinleri yabani kuşları unutmadı toki sakinlerinden kuşlara yardım eli toki kuş yağlı tohumlar ev yapımı kekler pasta tuz kış kurutulmuş meyve yağlı besinler besin yağ pencere kevenli toki van gazetesi gazete tohum çatı baca karton yuva