Tosun, "Bölge hastanesi, 14 bin civarında hasta muayene yapıyor"

TAKİP ET

Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, Van SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde acil dahil 14 bin civarında muayene yapıldığını vurguladı.

VAN – ÖZEL VAN HABER, Van İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, “Yaklaşık bir yıldır Van'da görev yapıyorum. Geldiğimiz ilk günden itibaren belli bir ivmeyle belli ihtiyaçlar belirleyerek sağlıkta daha iyi nereye gidebiliriz diye düşündük.

Bizden önce çalışan müdürlerimiz ve idari amirlerimiz, Van sağlığını belli bir noktaya taşımışlardı. Biz de onların bize devrettiği günden sonra neler yapabiliriz, neyi geliştirebiliriz diye ekibimizle beraber düşündük ve beraber sahaya çıktık. İlk birkaç ayımız sahayı tanımakla geçti.”

“4 FARKLI ACİL SERVİS HİZMETİ VERİYORUZ”
Van coğrafya olarak büyük bir il, 13 tane ilçesi var ve  her ilçede de sağlık kurumlarımız var. Van'ı tanırken ilçeleri de tanımak gayretiyle çalıştık. Daha sonra ilimizin neyi eksik, daha ileri nasıl götürebiliriz buna baktık. Öncelikle Bölge Hastanesi'nin ihtiyaçlarını belirledik. Bölge Hastanesi'nin randevu sürelerini kısaltmak için daha kaliteli hizmet verebilmek için nelere ihtiyacımız var? Hangi hekimlere ihtiyacımız var? hangi branşların sayısını artırmamız lazım ve eldeki imkanlarla daha iyisini nasıl yapabiliriz? Gayretiyle çalıştık. Bu çalışmalarımızı belli bir noktaya getirdiğimizi düşünüyoruz. Şu an elimizde günlük muayene bazında en fazla hastanın bakıldığı yatış sayısının en fazla, ameliyatın da en fazla olduğu hastane Bölge Hastanesidir. Tabi bu yatışla ilgili kapasitesinin 1.500 yataklı olması özel hastanelere oranla kapasitenin daha büyük olmasın da etkisi var.”

“14 BİN HASTA BÖLGE HASTANESİNİ ZİYARET EDİYOR”
Van SBÜ. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesişu an acil ile birlikte yaklaşık 14.000 civarında muayene yapıyor. 3.400 arası acil servisle muayene yapılıyor. İlin 4 farklı bölümünde acil servis hizmeti veriyoruz. Bunun dışında poliklinikle yaklaşık 10.000 civarında muayene yapıyoruz ve iki farklı noktada da poliklinik hizmeti veriyoruz.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber 

Muhammed Tosun Van van haber