Tubittum Dergisi'ne ulaştılar, Van'ı Dünya'ya tanıttılar

TAKİP ET

Otostopla dünyayı dolaşan Cihan Yavuz'un çevre duyarlılığını arttırmak amacıyla çıktığı yolda en büyük destekçisi ise Amerikalı nişanlısı Chelsea Bridgesile oldu. Tubittum dergisiyle iletişime giren iki çift Van'ı gezdi.

VAN - Otostop yaparak önce Türkiye'nin tamamını sonra ise Avrupa ülkelerini dolaşmayı hedefleyen çiftin durağı Van oldu.

15 yıldır Türkiye ve yurt dışı gezileri yapan gezgin Cihan Yavuz, Amerikalı nişanlısı Chelsea Bridgesile birlikte otostop yaparak İstanbul'dan Van'a ulaştı. Gittiği şehirlerde tarihi noktaları dolaştıktan sonra kentin işlek noktalarında mola veren Yavuz ve nişanlısı Bridgesile yanlarındaki eşyalardan bir kısmını satışa çıkarıyor. Buradaki en büyük amaçları ise para kazanmaktan çok yeni insanlarla tanışarak onlara çevre bilincini aşılamak oluyor.

Cihan ve Chelsea çifti ayrıca gittiği her şehirde yaşadığı ve karşılaştığı olayları günlük olarak not alıyor. Gezdikleri noktalarda yaşadıklarını not alan bu çiftin en büyük hayallerinden birisi de bunu bir kitaba dönüştürmek.

Sistemin dışına çıkmak için uzun yıllar çaba gösterdiğini ve şimdi ise bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyen Yavuz, hayallerini ve rüyalarını gerçekleştirmek için çalışmaların devam ettiğini aktardı.
Hayalleriyle birlikte ülkeye, millete ve topluma faydalı olabilmek için 'Geleceğe Söz Ver' adında bir proje başlattığını belirten Yavuz, "Bu proje kapsamında binden fazla çocuğa eğitim ve seminer verdik. Aynı zamanda yeni insanlarla tanışıyorum ve insanlara doğanın temiz tutulması hakkında genel bilgiler veriyorum. Onlara dünyamızı korumamız hakkında önerilerde bulunuyorum" dedi.

15 yıldır sırt çantasını alıp gezilere çıktığını belirten Yavuz, bundan sonraki hedeflerinin tüm Türkiye'yi gezdikten sonra Gürcistan, Azerbaycan, Ermenistan, İran'a, daha sonra ise Amerika'ya doğru yola çıkmak olduğunu ifade etti.
Nişanlısı Cihan Yavuz ile birlikte geziye çıkan Amerikalı Chelsea Bridges, Van'ın Akdamar Adasına oldukça ilgisinin çektiğini söyledi. Türkiye'yi ve insanlarını çok sevdiğini, yeni insanlar tanımaktan da çok heyecanlandığını ifade etti.
Amerika'da farkı kiliseler olduğunu söyleyen Bridges, "Gittiğim şehirlerde değişik camileri görmek istiyorum. Camiler çok güzel geçmiş tarihi yansıtıyor. Çok konuşkan bir insan olduğum için Türkiye'ye geldiğimde Türkçe bilmediğim için biraz zorlanıyorum. Ama genel olarak insanları dinleyip Türkçeyi öğrenmeye çalışıyorum. Daha önce arabayla çok gezdim. Ama bu şekilde yürüyerek hiç gememiştim. Türkiye'ye geldiğimde insanların çok iyi ve sıcakkanlı olduğunu gördüm. Türkiye insanlarını çok sevdim. Buraya geldiğimde yeni insanlar tanımak ve yeni bir yer görmek beni çok heyecanlandırdı" dedi.

Van'ın nasıl buldunuz? 

Video için YouTube kanalımız giderek (Van Gazetesi Haber)'e tıklayın ve izleyin.
Devamı geliyor...






















Chelsea Bridgesile van haber haber ABD Turkiye van gezi yerleri