Turan Avcı; Van için ben değil, biz olalım

TAKİP ET

ROKA marketler zinciri yönetim kurulu Başkanı Turan Avcı, Uluslararası Tubittum Dergisine yaptığı açıklamada; Van'da istihdam alanları oluşturmak adına farklı girişimlere atıldıklarını söyledi.

ROKA marketler zinciri yönetim kurulu Başkanı Turan Avcı:"Bu memlekete yetkimizin, etkimizin ve gücümüzün yettiği kadar halkımıza faydalı ve verimli olmaya çalışıyoruz. Van'da ticari olarak; 2022 yılını 15 şube ile kapatmayı hedefliyoruz. Dünya ve Türkiye genelinde 2019-2020 ve 2022 yılında gerçekten sıkıntılı bir süreç yaşanıyor ama biz bu süreci irade ve mücadele ile aşacağımıza inanıyoruz.

    Bizler krizi her zaman fırsata çevirecek insanlar olmalıyız. İnancımızı hiçbir şekilde yitirmemeliyiz, hiçbir şekilde endişe ve kaygıya düşmemeliyiz. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşen insanlar olmamalıyız. Açsak hep beraber aç kalacağız. Hep beraber tok olacağız. Birimiz hepimiz için hepimiz birimiz için yaşama bilincine sahip olmalıyız.

    Sizinde bildiğiniz üzere yağ spekülasyonları var. Maalesef, insanlarımız endişeye ve kaygıya düşüyor... Türkiye’de olduğu gibi Van’da da marketlerde sıvı yağa rekabeti var. Bizlerde marketin içinde dolaşırken onar adet sıvı yağ almak isteyen vatandaşlar oldu. O sırada bir vatandaşımız cep telefonu ile bizleri çektiğini fark etmedik ama Türkiye gündemine düştük. Konuşmamın bir kesiti aynı şöyleydi: "Eğer bir tane yağ lazımsa, biz her zamanki gibi bir tane alalım. İki tane yağ lazımsa iki tane alalım ama yirmi tane almayalım."dedim.

    Nihayetinde Türkiye’de sıvı yağ sıkıntısı da bahsedilen spekülasyonlar gibi bir endişe yok. Bizler alım satım yapıyoruz, bizler sıvı yağ bulabiliyoruz. Geçmişte müşterilerimize sunduğumuz gibi sıvı yağ suna biliyoruz. Bizim tedarikte sorunuz yok, tedarikte sorunumuz olsaydı. Bizler bugün vatandaşı haklı bulabilirdik ama tedarikte olmayan bir sorun. Türkiye’de maalesef birileri devleti, halkı endişeye düşürerek, bir başka yere hizmet eden düşünce yapısı var. Bizler bu düşünce yapısını, ticaretimizde ve hayatımızda izin vermemeliyiz. Çünkü; bizim bir devletimiz var, bizim Türkiye Cumhuriyetimiz var. Türkiye Cumhuriyetinde bütün hakları her türlü eşit bir şekilde istifade edebiliyoruz."dedi.

Turan Avcı Kimdir?
"1973 Van-Muradiye doğumluyum.  Karayollarından emekli babamın on çocuğundan en büyüğüyüm, dört erkek kardeşim ile beraber Roka şirketini kurduk. Van Ticareti ve Sanayi Odası Meclis başkan vekili olarak bulunuyorum. Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Van perakendeciler şubesi yönetiminde bulunuyorum, ayrıca MUSİAD Van şube yönetimindeyim. Vanlı insanlarımızı iş sahibi yaparak, Van'a hizmet veriyoruz. Yatırımlarımız yüzde yüz Van'dadır. Bizim ekmek üretimi, cafe ve market sektörünün yanında inşat sektörü olarak çalışma yürütüyoruz. Aile şirketi olarak bugün Van’da 300 ye yakın istihdam oluşturuyoruz. ROKA market artık Avcı ailesinden cıkmış bir market, Van’a ait bir market olmuştur. "dedi.

Van Gazetesi - Özel haber

Türkiye Cumhuriyeti Turan Avcı Türkiye Van Roka Marketler Zinciri