Turgut Lenk,'Vanspor FK'nın borcuyla birlikte talibiz'

TAKİP ET

Van haber | Vanspor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Lenk," Vanspor Holding olarak dünyanın farklı yerlerindeki futbol takımları ile ortak olacağız."dedi.

Vanhaber | Turgut Lenk, Vanspor Holding’i kurduklarını açıkladı. Toplantıda Vanspor Holding’in projeleri hakkında bilgiler veren Lenk, holdingin uluslararası arenada yer alacağını ifade ede 30 ülkede kulüpler ile anlaşma yapacaklarını aktardı. Başkan Lenk Vanspor Futbol Kulübüyle ilgili de yönetime talip olduklarını ve verilmesi durumunda borcuyla birlikte alacağını ifade etti.


“AMACIMIZ TÜRKİYE’DE İLK OLMAK”

Toplantıda konuşan Vanspor Holding Başkanı Turgut Lenk konuşmasına şöyle başladı: “Vanspor Holding’i aldığımız izinler doğrultusunda kurduk. Amacımız; Türkiye’de bir ilk olan ve dünyada da farklı olacak bir projeyi hayata geçireceğiz.”

Lenk konuşmasını, “Van, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Bölgesi’ndeki gençlerimize sahip çıkmak için bu projeyi hayata geçirdik ve Vanspor Holding’i kurduk. Her alanda olduğu gibi futbolda da başlayan adam kayırma ve diğer sorunları ortadan kaldırmak için çalışacağız. Projenin ana fikri bana aittir. Ancak arkadaşlarımızla birlikte bu işi yapacağız. Bizimle birlikte olacak olan arkadaşlar yüreğiyle olacak. Bizim için paralı değil zekasıyla ön plana çıkacak isimlerle bu işi yapacağız.” Şeklinde sürdürdü.

30 ÜLKEDE VANSPOR HOLDİNG OLACAK

30 ülkede Vanspor Holding’i kurmayı amaçladıklarını belirten Lenk şöyle konuştu: “Avrupa ve Afrika ülkelerinde Vanspor Holdingleri kuracağız. Bu şekilde yerelde ve ulusalda kalmayacak uluslararası arenaya açılacağız. Vanspor Holding Sudan, Vanspor Holding Hollanda gibi çok sayıda ülkede bu projeyi hayata geçireceğiz. Bunu da profesyonel bir ekip ile gerçekleştireceğiz. FİFA’da yer alan isimler var projemizde. Bu projeyi milyon dolar ile değil zekamız ile hayata geçireceğiz. 30 Ülkede Vanspor Holding olacak ve Vanspor Holding’in 30 Yönetim Kurulu olacak.”



“VANLI ÇOCUKLAR AVRUPA’DA OYNASIN”
Başkan Lenk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vanspor’u alırsak burada oynayan çocuklarımızı diğer Avrupa ve Afrika ülkelerinde almış olduğumuz takımlara göndereceğiz. Projemizin amaçlarından bir tanesi de bu. Neden benim şehrimdeki bölgemdeki çocuklar İngiltere, İtalya gibi ülkelerde futbol oynamasın? Buraya göndereceğimiz çocuklarımız kendilerini geliştirsin ve Türkiye’deki diğer takımlara daha iyi fiyata satalım. Aynı şekilde diğer ülkelerden getireceğiz futbolcuları da yine Türkiye’de değerlendirelim.”

LENK: DEVASA TESİS KURACAĞIZ
Van’da ve bölgede hayata geçirmek istedikleri tesisler hakkında da bilgiler veren Lenk, “Vanspor Holding olarak Van’da bir tesis kurmak istiyoruz. Van Valisi ile görüştük. Aynı şekilde bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde görüşmelerimiz oldu. Bahsetmiş olduğumuz tesislerin içerisinde eğitim alanları olacak. İlk okuldan liseye kadar tüm eğitim alanları olacak. Yüzme havuzları, spor alanları dahil tüm spor branşları bu tesislerde yer alacak. Bunu da Avrupa Birliği’nin da hibeleri ve bizlerin öz sermayesi ile gerçekleştireceğiz. Ayrıca önemli sponsorlarla da görüştük. Tesislerin yanı sıra çok sayıda projeyi hayata geçirmek için Vanspor Holding’i kurduk ve inşallah başarılı da olacağız. Vanspor Holding olarak dünyanın farklı yerlerindeki futbol takımları ile ortak olacağız. Orada futbol takımları satın alacağız. Kurduğumuz Holding ile bunu başaracağız. Uzun yıllardır bunu gerçekleştiremeyen büyük kulüplerden farklı olacağız ve bunu hayata geçireceğiz.” Dedi.

“VANSPOR’U PTT 1. LİGE ÇIKARACAĞIZ”
Vanspor Futbol Kulübü’ne aday olduklarını ifade eden Başkan Lenk konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vanspor’a adayız. Geçen dönemde aday olduk ancak mevcut yönetim yeniden kulübün başında kaldı. Başarılı olup PTT birinci lige çıkmasını isterdik ancak olmadı. Vanspor’u kendi holdingimizin bünyesine almak istiyoruz. Borcuyla, varlığıyla, yokluğuyla neyi varsa almak isteriz. Vanspor’u aldığımız durumda PTT 1. Lig’e çıkarma sözünü veriyoruz. Olurda anlaşır ve takımını alırsak 10-15 transferi anında yapabilecek bir güce ve isimlerimiz var. Olurda biz alırsak profesyonel ekip ile çalışacağız. Vanspor olmazsa da bizim için her şey bitti demeyeceğiz. Olursa olur ancak olmazsa da başka şekilde yolumuza devam edeceğiz.”

“VANSPOR’U SEVİYORSA CEVAP VERMEK ZORUNDADIR”
Kulübe aday olduklarını ancak kimsenin bunu görmediğini söyleyen Lenk, “Kulüp başkanı ve yönetimi istifa ettikten sonra bizde aday olduğumuzu Van’daki basına deklare ettik. Tüm basına mail attık ve aday olduğumuzu duyurduk. Ancak basın bunu yayınlamadı. Bu süreçte ayrıca Servet Beyle de görüşmeye çalıştım. Ancak defalarca aramama ve mesaj atmama rağmen kendisi bana geri dönüş yapmadı. Ben kendisini Vanspor Futbol Kulübü olarak aradım. Servet Yenitürk olarak aramadım. Eğer ki Servet Bey Van’ı ve Vanspor’u seviyorsa telefonlara cevap vermek zorundadır. Kişisellikten değil kurumsallıktan bahsediyorum. Buradan yeniden ifade ediyorum. Geçen dönem nasıl adaylığımı açıkladıysam yine Vanspor’a talibiz.” Diye konuştu.

LENK: BORCUYLA BİRLİKTE TALİBİZ
“Vanspor’da sürekli olarak kongreye gitmek manidardır” diyen Lenk konuşmasını şöyle sürdürdü: “2 kez kongre kararı alındı ancak kimse aday olmadı. 3. Kez yeniden aday olmak çok akla uyan bir durum değil. Servet Beyin bundan sonra Vanspor’a bir katkısı olmayacaktır. Bunu kendisine de söyledim. Biz talip olduğumuz zamanda ‘benim param var. Paramı verin çekileyim’ diyor. Bu doğru değil. Kim gelirse gelsin kazanır ardından zamanı geldiğinde paranı zaten alırsın. Ancak paramı verin devredeyim diye bir şey olmaz. Kim talip olursa olsun Vanspor ve Van için talip oluyor. Bunu çok zorlamaya gerek yok. Tekraren söylüyorum. Biz Vanspor’a borcuyla birlikte talibiz. Ancak tek amacımız bu değil. Bunun dışında çok sayıda projemiz var.”

“TARAFTAR KART ÇIKARACAĞIZ”
Lenk konuşmasın şöyle tamamladı: “Vanspor Holding Taraftar Kartı çıkarıyoruz. Bu kartlar ile giyim, gıda, yakıt ve hastanelerde geçerli olacak. Bu kartı alacak olan taraftar yaptığı alışverişte yüzde 20 indirim alacak. Bunu taraftarımız için hayata geçireceğiz ve herkes burada kazanacak.”dedi.

Haber: Önder Altınal
Van Gazetesi
 

turgut lenk vanhaber haber vanspor