Türkiye'nin 3. büyük turizm seyahat fuarı kapılarını açıyor

TAKİP ET

Türkiye'nin 3'üncü büyük turizm fuarı olma unvanına sahip 'Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı' yarın 'Tarihi hisset, doğayı keşfet' sloganıyla kapılarını açacak.

Ortadoğu'da turizm sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ 12’nci kez ziyaretçilerini ağırlayacak. ‘Tarihi hisset, doğayı keşfet’ sloganı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda TOBB, Van Valiliği, TÜRSAB, TÜROB, TÜROFED, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, DAKA, Van YYÜ, Van OSB, Van Expo desteği ile İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından organize edilecek olan fuara yurt içinden ve yurt dışından profesyonel turizm firmaları katılım sağlayacak. 


Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 29 Eylül- 02 Ekim tarihleri arasında açık olacak olan 12. Van Doğu Anadolu Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın özellikle turizme büyük katkı sunmasını hedeflediklerini belirten İpekyolu Expo Fuar A.Ş Yönetim Kurulundan Süleyman Güler, Fuarda  farklı illerin yanı sıra Van'ın yöresel yemekleri, tarihi ve turistik mekanları, Van Kedisi, Van Gölü, Van Balığı ve Van Balı gibi değerlerin de tanıtılacağını ifade ederek, “Türkiye, zengin tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ender ülkelerden biridir. Kültürel değerlerimizi ve turizm kaynaklarımızı en etkin şekilde bölge ülkelerine tanıtarak, turizm sektörünün önünü açabilecek durumdadır. Jeopolitik konumu gereği Asya ve Avrupa arasında bir köprü görevi gören ülkemizde, Van ili bu gidiş gelişlerde köprülerin giriş ve çıkış kapısı durumundadır” dedi.


“Van Turizm ve Seyahat Fuarı büyük bir fırsattır”
12’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı ile Ortadoğu ve Batı Asya pazarlarını buluşma noktası haline getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Güler, “Özellikle de son dönemlerde ülkemiz ve bölgemiz için hayati derecede önem arz eden İran ve Ortadoğu pazarına girmek için Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı büyük bir fırsattır. Bu fuar kültür mirasımızın korunması ve geçmişin birikimlerinin yeni nesillere aktarılması, dünyada gittikçe önem kazanan turizm sektörünün bölgemizde ve ülkemizde gelişmesi ve ekonomiye kazandırılması, aynı zamanda bu dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz kardeşlik hukukunun perçinleşmesinde önemli rol oynayacaktır” ifadelerini kullandı.
Van ve bölge illerinin yanı sıra yurt dışından da firmaların fuardaki yerini alacağını belirten Güler, “29 Eylül- 2 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz fuarımıza İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan ve Nahçıvan başta olmak üzere birçok ülkeden  katılım olacak. Ziyaretçi hedefi yüz bin olarak hedeflenen fuarımızın, 2022 yılına damga vuracağı beklenmektedir” diye konuştu. 


Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin çeşitli doğa sporlarına uygun arazi koşulları, yaylaları, manzara güzelliği, zengin kültür mirası, tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm merkezi olabilecek bölgeler olduğuna dikkat çeken Güler, “Uluslararası Van Turizm ve Seyahat Fuarı, Türkiye turizmini Ortadoğu’ya tanıtmak, yeni bir pazar oluşturarak bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı ilke edinmiştir. 500 kilometrelik mesafede İran, Irak, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan ve Nahçıvan olmak üzere 6 ülke yer almaktadır. 2021 yılında ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) düzenlemiş olduğu “Dünya Turnuvası” adlı online fotoğraf yarışmasında Van Gölü, uzaydan çekilmiş haliyle en güzel fotoğraf ödülünü aldı. Van Gölü çevresinde bulundurduğu volkanik dağları, sodalı suyu ve essiz güzellikteki sahilleri ile bölgede turizmin göz bebeği konumundadır. Ülkemiz turizminin gelecekte parlayan yıldızı olan bölgemizin; tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra ülkemizin sahip olduğu doğal, tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin etkili bir şekilde tanıtılması ve uluslararası turizm pazar payının arttırılmasını hedefliyoruz” dedi.
Fuarın yarın saat 14.00’da kapılarının açacağını da ifade eden Güler, fuara gitmek isteyenler için her saat başı Beşyol’dan ücretsiz servislerin kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

Fuar