Tuşba Belediyesi Taşınmazları Satıyor...

TAKİP ET

Tuşba Belediye Başkanlığı, gayrimenkul satışı için bir ihale düzenliyor. Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan C-Blok'ta yer alan 30 adet daire bağımsız bölümü, 2886 sayılı kanunun 35/a. maddesi uyarınca Kapalı Zarf usulü ile satışa çıkarılıyor.

Van'ın Tuşba ilçesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan 30 adet daire bağımsız bölümü, Kapalı Zarf usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale, 15, 16 ve 17 Ağustos 2023 tarihlerinde saat 09:30'da Erciş Yolu Caddesi No:35A'daki Belediye Hizmet binasında bulunan ENCÜMEN salonunda yapılacak. Taşınmazlar, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderlerin peşin ödenmesi şartıyla, peşin perakende (tek tek) mülkiyet satışı gerçekleştirilecek.

"1. Mülkiyeti Belediyemize ait Tuşba ilçesi, Abdurrahman Gazi Mahallesi, imarın 4161 ada 8 parsel üzerindeki C-Blok’ta bulunan (30 Adet ) Daire bağımsız bölüm numarası, takdir edilen (muhammen) bedeli geçici teminatı yazılı taşınmazlar, 2886 sayılı kanununun 35/a. maddesi gereğince Kapalı Zarf usulü ile satış bedeli, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderleri peşin ödenmesi şartıyla peşin perakende (tek tek) mülkiyet satışı yapılacaktır. İhale 15.16.17/08/2023 tarihleri arasında saat :09:30 da başlamak üzere Erciş yolu Caddesi No:35A daki Belediye Hizmet binasında bulunan ENCÜMEN salonunda toplanacak Belediye ENCÜMENİ’nce yapılacak.

1- İhale Tuşba Belediye Encümen Salonunda 15-16-17/08/2023 tarihinde Salı, Çarşamba ve Perşembe günü 3 gün boyunca saat 9:30’da Tuşba Belediye Encümenince yapılacaktır.

2- 30 adet kat irtifaklı dairenin taşınmaz mal satış ihale şartnamesi Tuşba Belediyesi Hizmet Binası, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Erciş bulvarı Caddesi, No:35 Tuşba/VAN adresindeki, Tuşba Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 2.000,00.-TL (İkibintürklirası) ücret karşılığında şartname alınabilir.

3- İhaleye Katılabilme Şartları:
İhaleye katılacak istekliler teklif dosyası ile beraber aşağıda yazılı belgeleri usulüne uygun olarak hazırlayarak en geç 14/08/2023 Pazartesi günü saat 11:00'e kadar Tuşba Belediyesi, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmek mecburiyetindedirler.

A)Tüzel kişi olması halinde:
a) Adres Beyanı: Türkiye'de tebligat için adres beyanı
b) İkametgâh Belgesi: Kanuni ikametgâh sahibi olduğunu gösteren belge
c) Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi
d) İmza Sirküleri
e) Teklif Mektubu: (2886 sayılı yasanın 37. maddesine uygun)
f) Geçici Teminat: (2886 sayılı yasaya uygun, İstekliler söz konusu gayrimenkulün ihalesine katılabilmek için Talip oldukları dairenin %3 'ün tutarı kadar geçici teminat veya banka teminat mektubu vereceklerdir.) Ödeme koşulları Teknik Şartnamede belirtilmiştir
g) Vekâletname ve imza sirküleri: İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletname ile vekâleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri.
h) Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi: Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi (ihale üzerine kaldığında noter tasdiki yapılacaktır). Ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her birinin (c) ve (d) fıkralarına göre temin edecekleri belgeler.
ı) Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi veya bu hususları tevsik eden belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
i) Yer Görme Belgesi
j) Şartname Alındı Makbuzu (Aslı)
k) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (İmzalı)
l) İhalelere katılmaya yasaklı olmadığına dair yazılı beyan
m) Tuşba Belediyesine borcu olmadığına dair yazı
n) Yabancı uyruklu olması halinde 2644 sayılı yasaya göre mülk edinmesinde engel veya kısıtlı olmadığına dair beyanname

 B) Gerçek kişi olması halinde:
a) Adres Beyanı: Türkiye'de tebligat için adres beyanı
b) İkametgâh Belgesi: Kanuni ikametgâh sahibi olduğunu gösteren belge
c) Noter tasdikli imza sirküleri/ beyannamesi 
d) Kimlik fotokopisi
e) Teklif Mektubu: (2886 sayılı yasanın 37. maddesine uygun)
f) Geçici Teminat: (2886 sayılı yasaya uygun, İstekliler söz konusu gayrimenkulün ihalesine katılabilmek için Talip oldukları dairenin %3 'ün tutarı kadar geçici teminat veya banka teminat mektubu vereceklerdir.) Ödeme koşulları Teknik Şartnamede belirtilmiştir
g) Vekâletname ve imza sirküleri: İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin noter tasdikli vekâletname ile vekâleten katılanın noter tasdikli imza sirküleri.
h) Yer Görme Belgesi
ı) Şartname Alındı Makbuzu (Aslı)
i) Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi (İmzalı)
j) Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi: Ortak girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi ile Ortaklık Sözleşmesi (ihale üzerine kaldığında noter tasdiki yapılacaktır).
k) İhalelere katılmaya yasaklı olmadığına dair yazılı beyan
l) Yabancı uyruklu olması halinde 2644 sayılı yasaya göre mülk edinmesinde engel veya kısıtlı olmadığına dair beyanname
m) Tuşba Belediyesine borcu olmadığına dair yazı
Vekaletten katılımlarda ek olarak;
-Noter Tasdikli Vekâletnamenin (Aslı)
-Vekilin Nüfus Cüzdanı (Fotokopisi)
-Vekilin Noter Onaylı İmza Sirküsü veya İmza Beyannamesi

4- İhale ile ilgili olarak her türlü vergi, resim, harçlar, ipotek masrafları ve diğer giderleri ödemek istekliye aittir.

5- İsteklilerin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte şartnamede belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını içeren kapalı zarflarını en geç 14/08/2023 Saat: 11:00’e kadar Tuşba Belediyesi Hizmet Binası, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Erciş bulvarı Caddesi, No:35 Tuşba/VAN adresindeki, Tuşba Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne sıra numaralı alındı karşılığında verilebileceği gibi, iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla da gönderilebilir. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez. Postadaki gecikme sebebiyle değerlendirmeye alınmayacak tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir. Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir nedenle geri alınamaz.

6- Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) İdaresinin saat ayarı esastır.

7- İhale komisyonu (Belediye Encümeni), gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.
İlan olunur."denildi.

Tuşba Belediyesi, 30 Dairenin Satış İhalesini Duyurdu

Van'ın Tuşba ilçesine ait 30 dairenin mülkiyeti belediyeye ait ve satışa çıkarılacak.
Satış, Abdurrahman Gazi Mahallesi, imarın 4161 ada 8 parselindeki C-Blok'taki daire bağımsız bölümleri kapsıyor.
İhale, 15, 16 ve 17 Ağustos 2023 tarihlerinde saat 09:30'da Belediye Hizmet Binası ENCÜMEN salonunda yapılacak.

İhale Detayları

İhale Kapalı Zarf usulüyle gerçekleştirilecek.
Taşınmazlar, ihale karar pulu, sözleşme karar pulu, ilan giderleri ve diğer giderlerin peşin ödenmesi şartıyla satılacak.
Mülkiyet satışı peşin perakende (tek tek) şeklinde yapılacak.

İhale Şartnameleri

İhale şartnamesi, Tuşba Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden alınabilecek.
Şartname için 2.000,00.-TL (İkibintürklirası) ücret ödenecek.
İhaleye Katılabilme Şartları

Tüzel kişiler ve gerçek kişiler, istenilen belgelerle beraber 14 Ağustos 2023 Pazartesi günü saat 11:00'e kadar Belediye Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'ne başvurmalıdır.

Katılım için gerekli belgeler şunlardır:
Tüzel kişi olması halinde: adres beyanı, ikametgâh belgesi, ticaret ve sanayi odası belgesi, imza sirküleri, teklif mektubu, geçici teminat, vekâletname ve imza sirküleri, ortak girişim beyannamesi, yönetimdeki görevlileri belirten belgeler, ve diğer talep edilen belgeler.
Gerçek kişi olması halinde: adres beyanı, ikametgâh belgesi, noter tasdikli imza sirküleri/beyannamesi, kimlik fotokopisi, teklif mektubu, geçici teminat, vekâletname ve imza sirküleri, ve diğer talep edilen belgeler.

İhaleyle İlgili Önemli Noktalar

İhaleye katılmak isteyenler, her türlü vergi, resim, harçlar, ipotek masrafları ve diğer giderleri kendileri karşılamak zorundadır.

Teklif mektupları, en geç 14 Ağustos 2023 saat 11:00'e kadar Belediye Hizmet Binası'na teslim edilmeli veya iadeli taahhütlü posta ile gönderilmelidir. Postadaki gecikmeler kabul edilmeyecektir.

İhaleyi yapma veya yapmama kararı, Belediye Encümeni'nce serbestçe verilebilir ve bu karara itiraz edilemez.

Not: TRT saat ayarı esas alınacak.

Haber kaynağı: Hürriyet

Van Gazetesi – Van Haber – Van Haber Gazetesi – vanhaber 

     

Van Tuşba mülkiyet vanhaber taşınmaz ihale