UCA, VAN İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU - Vanhaber

TAKİP ET

Vanhaber - VAN GAZETESİ ( ÖZEL)  Memur-Sen Van İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, 'Sosyal Dönüşüm Programı çerçevesinde ve neticesinde ihtiyaç sahibi olan aileler, işsiz kalan gençler, maddi imkânsızlıklar nedeniyle geçinemeyen aileler kısacası yoksul kalmış kesimler için bugünden itibaren bir çalışmamız olduğunu burada belirtmek istiyorum.'dedikten sonra gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Uca, “Devletimiz Salgın sürecini başından beri Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sağlık bakanlığımız, Millî Eğitim Bakanlığımız ile diğer tüm bakanlıklarımız, özelde Van Valiliğimiz genelde tüm Valiliklerimiz, Sağlık Çalışanlarımız ve diğer yetkililer çok iyi yönetmiş bulunmaktadır. Gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerek maliye Bakanlığı ve gerekse de Valiliklerce hızla yürürlüğe konulan destek paketleri devletimizin ne kadar güçlü olduğunu ortaya koymuştur. Ancak bütün bunları devletimizin her yönüyle güçlü olması, Sayın Cumhurbaşkanımızın basireti, devlet yetkililerinin ferasetleri ve devletimizin Sosyal Sorumluluk gereği yapmış olduğu ve icra ettiği konular olarak görmekteyiz.

Sivil Toplum Kuruluşları olarak bizler de süreci yakından takip ediyor ve neler yapılabileceği ile alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda Valiliğimizin başlatmış olduğu 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza her türlü desteğe yönelik oluşturulan Vefa Grubuna desteklerimizi sunmak için 50 kişilik bir ekiple hazırlıklı olduğumuzu gerekli mercilere ilettik. Sosyal Dönüşüm Programı çerçevesinde ve neticesinde ihtiyaç sahibi olan aileler, işsiz kalan gençler, maddi imkânsızlıklar nedeniyle geçinemeyen aileler kısacası yoksul kalmış kesimler için bugünden itibaren bir çalışmamız olduğunu burada belirtmek istiyorum. Bu çerçevede İlgili kuruluşlarla iletişime geçerek yoksul vatandaşlarımıza yönelik yapılacak çalışmaları kendi üyelerimizle istişare ederek sunabileceğimiz maddi ve manevi katkıları kamuoyuyla paylaşacağız.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan bu sürecin noktalandığı zamana kadar hem Genel Merkez düzeyinde başkanımız Sayın Ali Yalçın, liderliğinde hem de Memur-Sen Van Temsilciliği olarak tüm sorumlulukları alacağımızı belirtmek istiyorum. Yakın zamanda Memur-Sen Genel Merkezimizin 20.000 koruyucu siper ve 30.000 maske ile Sağlık Bakanlığı’mıza destekte bulundu. İlimizde de Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve yöneticileri ile Üç Boyutlu Destek Projesi Van İl Temsilciliğinin birlikte Koruyucu Siper ürettiğini, Olgunlaşma Enstitüsü, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve yöneticilerimizin büyük fedakârlıklarla yüz maskeleri ürettiğini öğrendik. Van İl Temsilciliği olarak da bizler okullarımızın ürettiği koruyucu siper ve maske satın alarak hem Sağlık il müdürlüğümüze hem de okullarımıza katkı sağlamış olacağız inşallah. Bu fedakârlıklarından ötürü İl Milli Eğitim Müdürümüze, okullarımızın öğretmen ve yöneticileri ile Üç Boyutlu Destek Projesi Van İl Temsilciliğine teşekkür ediyorum.

Tüm herkesin kendi çapında destek verdiği bu sürece birçok İş Adamı ve birçok Sivil Toplum Kuruluşumuzun destek olduğunu ve bu Sosyal Denge Projesine tüm İş Adamlarımızı ve Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımızı davet ettiğimi belirtmek istiyorum. Unutmayalım ki, Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günüdür. Gün, yardıma muhtaç ailelere sahip çıkma günüdür.

Bu Salgın sürecini atlatana kadar ihtiyaç sahibi akrabalarımıza, komşularımıza, fakirlerimize destek olarak hem paylaşma özelliğimiz ön plana çıkarmış hem de herkesin bu sıkıntılı süreçte evde kalmalarını sağlamış oluruz. Paylaşmak Dinimizin En Önemli Göstergelerindendir. Haydi Van Paylaşmak İçin Hareket Etmeye. Haydi Türkiye Birlik Olmak İçin Paylaşmaya…”dedi.


VAN GAZETESİ / Haber E-posta
Hikmetullah Yetkin
0544 409 0328
 

uca van İÇİn Önemlİ aÇiklamalarda bulundu vanhaber vanhaber van haberleri van gazetesi memur-sen van İl temsilcisi eğitim-bir-sen van Şube başkanı mehmet ali uca sosyal dönüşüm programı aileler işsiz kalan gençler maddi imkânsızlıklar millî eğitim bakanlı