UCİM farkındalık standına büyük ilgi

TAKİP ET

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM, Van Edremit ilçe merkezinde bulunan kent meydanında istismara uğrayan çocuklar adına farkındalık standı kurdu. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM, Van Edremit ilçe merkezinde bulunan kent meydanında istismara uğrayan çocuklar adına farkındalık standı kurdu. 
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM Van’da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Kurulduğunu günden bu yana istismara uğrayan çocuklar için mücadele eden dernek sosyal farkındalık çalışmaları yürüterek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Van Edremit ilçe merkezinde bulunan ve vatandaşların sıcak havada akın ettiği Van Gölü kıyısında bulunan Kent parkta farkındalık oluşturmak adına stant açan UCİM yoğun ilgi gördü. Alanında uzman gönül verenlerle çalışmalarını sürdüren UCİM avukatından, psikiyatristine, doktorundan, eğitmenine kadar uzmanına kadar Van’da farkındalık oluşturmaya devam ediyor. 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan UCİM Türkiye yapılanma sorumlusu ve Van İl Temsilcisi Gülcan Gözcü, “UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği olarak buğun Edremit ilçe meydanında çocuk istismarıyla mücadele kapsamında, iham ve istismar konularında bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Bugün kurduğumuz stantta yoğun ilgi vardı, vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi. Standımızı ziyaret eden ailelerimize bedensel söz hakkı, çocuk ihmal ve istismarı, çocuk ve iletişim konuları hakkında bilinçlendirme çalışmaları yaptık. Farkındalık broşürlerimiz dağıttık. Gönüllülük bizim için çok önemli, farkındalık oluştururken bu konuya çok değiniyoruz. Biz birlikte güçlü olduğumuza inanan bir STK’yız, her kesimden desteğe ihtiyacımız var, her kesimi bekliyoruz” dedi.

Farkındalık çalışmasının 29. 05. 2022 Pazar gününe kadar devam edeceğini ifade eden Gözcü, Tüm vatandaşların farkındalık standını ziyaret etmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Düzenli bağışçı olmak isteyen vatandaşların çocukların geleceği için  ucim.org.tr adresinden ulaşarak destek verebileceklerinin altını çizen Gözcü, farkındalık çalışmasında destek veren üye ve gönüllülere de teşekkür etti. 


 

ucim Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği gölcan gözcü van gazetesi