UCİM'le çocuklar artık güvende!

TAKİP ET

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğiyle geleceğin teminatı olan çocuklar artık güvende. 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğiyle geleceğin teminatı olan çocuklar artık güvende. 

Kadın ve çocuğa şiddet ile istismar olayları tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’nin de kanayan yarası, Van’da temsilciliği açıldığı günden buyana istismarcılara hukuki anlamda göz açtıramayan UCİM farkındalık çalışmaları düzenleyerek çocuk ve aileleri bilinçlendirirken diğer taraftan istismara uğrayan çocukların adli sürecini takip ederek gönüllük esaslı hizmet veriyor. 

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği UCİM Van’da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Kurulduğunu günden bu yana istismara uğrayan çocuklar için mücadele eden dernek sosyal farkındalık çalışmaları yürüterek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Alanında uzman gönül verenlerle çalışmalarını sürdüren UCİM avukatından, psikiyatristine, doktorundan, eğitmenine kadar Van’da farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Van’da yapılan çalışmalarla ilgili konuşan UCİM Türkiye yapılanma sorumlusu ve Van İl Temsilcisi Gülcan Gözcü, “CİM, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) isminden de anlaşılacağı üzere her türlü çocuk ihmal ve istismarın karşısında duran bir sivil toplum kuruluşu. Bizler UCİM de farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. İhmal ve istismar konularında toplumda bilinç oluşturmaya çalışıyoruz, toplumun her kesiminde. Maalesef olaylar oluyor, olay olduktan sonra çocuklarımızın hukuki anlamda ücretsiz olarak yanında oluyoruz. Bunların yansıra psikolojik anlamda da rehberlik ediyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz? Hukuki kolunda avukatlarımızla birlikte adliyelerde çocuklarımızın yanın da oluyoruz. Müdahillik taleplerimiz oluyor” dedi. 


TOPLUMU BİLİNÇLENDİRİYORUZ
Geleceğin teminatı olan çocuklar için vatandaşlardan düzenli bağış yapılması çağrısından buunan Gözcü, “Psikolojik boyutunda ise bizler Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlükleriyle birlikte istişare halinde oluyoruz. Kendilerini arayıp ihbarda bulunuyoruz, çocuğumuzun psikolojik takibini yapmaları adına randevularını oluşturuyoruz ve çocuğumuza bildiriyoruz bu şekilde bir köprü görevi görmüş oluyor aslında rehber oluyoruz. Eğitim kolunda toplum bilinçlendirme anlamında sahadayız, stant çalışmalarımızda her yerdeyiz. Toplumu bilinçlendiriyoruz, topluma bedensel söz hakkını, ihmal ve istismarın ne olduğunu, hukuki sürecin nasıl olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızla iletişim nasıl olması gerektiğini, çocuklarımızla koruma anlamında neler yapılması gerektiğini, çok büyük farkındalık, çok büyük bir mücadele aslında bizim ki bizler bu anlamda ciddi destek bekliyoruz. Toplumun her kesiminden, ne yapabilirim ki ne, yaparım ki diye düşünmesin. Herkese ihtiyacımız var, hiç bir şey yapamıyorsanız en önemli noktamız bağışlarla dönem STK’yız düzenli bağışçı olabilirsiniz. UCİM. Org.tr adresinde girip, ne olur düzenli bağışçı olun. Çocuklarımıza sizlerde bir katkıda bulunun” şeklinde konuştu. 

“UCİM’DE FEDAKARLIK GÖNÜL İŞİ”
UCİM’de gönüllü olarak istismara uğrayan çocuklar için hukuk mücadelesi veren Avukat Onur Özgür Hanlıgil ise, “UCİM Derneği adına Gönüllülük Esasına bağlı olarak çocuklarımıza yardım amaçlı buradayız. Çocuklarımızı mahkeme düzeyinde, duruşma esnasında temsilen tamamen gönüllülük esasına bağlı olarak yanlarında bulunuyoruz. Tamamıyla, bizim amacımız çocuklarımızın uğradığı ıstıraptan ötürü,  psikolojilerini kötü olmasından kaynaklı ve bunları bu durumları onları yaşatan şahısları cezalandırılması sağlamak için biz hukuki boyutuyla UCİM’in Van Şubesinde bulunuyoruz. Çalışmalarımıza gelirsek tabi ki şuanda UCİM olarak ulaşabileceğimiz alanlar kısıtlı, açıkçası ilçelerde de kendimizi duyurmak, olabildiğince ücra köşelerde ki köylere ulaşma gibi bir çabamız söz konusu. Van’da meydana gelen olayların tamamından haberdar olmamız ne yazık ki mümkün olmuyor. Ücra köşelerde ki bazı yerlerden bir haberdarız şuanda, haber alamıyoruz oralardan, acaba oralarda neler oluyor? Neler dönüyor? Bir bilgimiz yok ama bizler UCİM’i ve UCİM’in var oluş sebebini o bölgelerde duyurabilirsek, bu sayede o bölgelerde ki çocuklarımıza, insanlarımıza daha iyi yardımda bulunabileceğiz” şeklinde konuştu. 
 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı Mücadele Derneğiyle van van haber