Ukrayna'da Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Açıklaması

TAKİP ET

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi, Ukrayna'nın işgal altındaki Kırım veya Donbas'ta herhangi bir provokasyon hazırlamadığına dair güvence verdi.

Ukrayna, ilhak edilen Kırım'ın topraklarında ve Donbass'ın işgal altındaki kısmında, tam ölçekli bir Rus işgaline yol açabilecek herhangi bir provokasyon hazırlamıyor."denildi 

Bir UNIAN muhabirine göre, bu, Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Alexei Danilov tarafından Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından bir brifingde duyuruldu.

Gazetecinin Rusya'nın olası bir provokasyon hazırlığında olduğu, örneğin Ukrayna'nın işgalini kışkırtmak için Kırım köprüsünün desteklerini havaya uçurduğu iddiasıyla ilgili sorusuna böyle cevap verdi.

"Kırım köprüsünü duyduk, Çernobil istasyonunu duyduk, işgal altındaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinin topraklarını duyduk, diğer nesneler hakkında… Ordumuzu suçlamak, ülkemizi bunlarla suçlamak. Vurgularım. Bir kez daha - Biz "Nişanlı değiliz ve meşgul olmayacağız. Bizim için insan hayatı en yüksek değerdir, çünkü biz demokratik bir ülkeyiz ve anlaşılmaz sorunları çözmek için bazı insanların hayatlarını ihmal edemeyiz. bize" dedi.
UNIAN'ın bildirdiği gibi, Ukrayna Güvenlik Servisi, Rusya'daki provokasyonlar için Ukraynalı "teyzeleri" kullanmayı planlayan Rus özel servislerinin özel bir operasyonunu bozdu .

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rus özel servislerinin Kiev bölgesinden suç çevrelerinden üç sakini işe aldığını tespit etti. Her birine beşer kişilik iki grup oluşturma görevi verildi. İlkinin ayrılması önümüzdeki birkaç gün için planlandı.

Ukrayna provokasyon