Ümmügülsüm Aldi ile Matematik Öğretmenliği Üzerine

TAKİP ET

Vanlı bir matematik öğretmeni Ümmügülsüm Aldi, öğrencileri ve matematik hakkında açıklamada bulundu.

Matematik, birçok insanın zorlandığı ve korktuğu bir konu olabilir, ancak bazı öğretmenler için bu bir tutkuya dönüşebilir. Ümmügülsüm Aldi, Vanlı bir matematik öğretmeni olarak, matematiğe olan ilgisi ve öğrencilere bu alandaki bilgisini aktarma isteği ile öne çıkıyor. Kendisiyle matematik öğretmenliği kariyerini ve özel eğitim yöntemlerini konuştuk.

Kendinizden bahseder misiniz?

Matematik öğretmeni Ümmügülsüm Aldi: “Van'ın Gürpınar ilçesinde doğdum. İlkokulu ve ortaokulu doğduğum ilçede okudum. Lise eğitimimi Van merkezde aldım. Matematikle tanışmam ilköğretim dönemimde başladı ve bu ders benim için bir tutku haline geldi. İlk olarak sıra arkadaşıma matematik anlatarak öğretmenlik serüvenime adım attım. Sınavlardan aldığım yüksek puanlar sonrasında sınıf arkadaşlarıma da matematik öğretmeye başladım. Ayrıca, beş kardeşiz ve dört kardeşime matematik dersi vererek öğretmenlik deneyimimi geliştirdim. Üniversite eğitimi almak için Van'dan ayrıldım ve Munzur Üniversitesi'nde öğrenim gördüm. Üniversite sürecimde aynı zamanda özel matematik dersleri vermeye başladım. 2016 yılında mezun olduktan sonra özel kolejlerde görev aldım, ancak daha sonra sadece özel matematik dersleri vermeye odaklandım. Şu an herhangi bir kuruma bağlı değilim.”

Kaç yıldır öğretmenlik yapıyorsunuz?

“ Şu an için on yıldır öğretmenlik yapıyorum.”

Özel eğitim verirken dersler nerede gerçekleşiyor?

“ Özel matematik derslerini kendi ofisimde veriyorum. Özel matematik dersleri için özel bir odamız bulunuyor.”

Matematik evrensel bir ders olarak kabul edilebilir. Size göre matematik öğrenimi neden bu kadar önemli?

“Matematik, evrensel bir dil gibidir. Dünyanın herhangi bir yerine gitseniz bile aynı matematik dersleri ve kurallar geçerlidir. Matematik dersi, birçok konunun temelini oluşturur. Temel konuları anlamadan daha karmaşık konulara geçmek mümkün değildir. Örneğin, matematiksel işlem yeteneği olmadan rasyonel sayıları anlamak veya birçok konuyu öğrenmeden problemleri çözmek zordur. Matematik, düşünme yetilerini geliştirmek ve analitik düşünmeyi teşvik etmek için de çok önemlidir.”

Ümmügülsüm Aldi'nin matematik öğretmenliği kariyeri, matematiği sadece bir ders olarak değil, aynı zamanda evrensel bir dil olarak görmesini yansıtıyor. Öğrencilere matematik konularını anlamaları ve sevmeleri konusunda yardımcı olmak, onun için sadece bir iş değil, bir tutku haline gelmiştir. Kendisi, özel matematik derslerini kendi ofisinde vererek öğrencilere bireysel dikkat sağlamaktadır.
 

Van Haber - Van Gazetesi - Van Haberleri - Van özel ders - özel matematik dersi - van özel matematik

Van özel ders Van özel matematik dersi van özel matematik van haberleri