UNA ZAM GELDİ, VANLI ESNAF EKMEK ÇIKARMAYI BIRAKTI 

TAKİP ET

Van ili İpekyolu İlçesi Hastane 2 . Sokakta yer alan Esnaf Musa ULFER, bir haftadır fırın ekmeğini durdurduğunu, un fiyatlarının artışının olduğunu ifade etti.

Van esnafının ekonomik olarak durumlarının kötüye gitmesi, borcu borç ile kapatmaları akıllarda soru işaretleri bıraktı. Van'ın İpekyolu ilçesinde uzun yıllardır esnaf olan Musa ULFER, bir haftadır fırından ekmek çıkartamıyor... Neden mi? UN FİYATININ ZAMMI...

Verilen bilgilere göre;"Musa ULFER’in Van Gazetesi haber kanalımıza verdiği röportaj da,"15 yıldır bu sektördeyim ilk defa ekmek çıkarmayacak duruma geldim".dedi. 

BİR HAFTADIR EKMEK YOK 

Vanlı Esnaf Musa ULFER,"Yılbaşından beri her ay düzenli olarak una zam geliyor. Ortalama her ay 10 TL zam geliyor. Yılbaşında 110 TL iken, şuan 185 TL oldu. 

Yılbaşında dediler ki; "biz buğday vergi indirimini kaldıracağız. Artık ziraat vergisini kaldırmış bulunuyoruz" dediler. Bizde un fiyatları düşecek diye sevindik ama maalesef tam tersi oldu. Yan komşumuz, bizim gibi borcu borç ile kapatıyor ... Bizde eskiden öyle yapıyorduk ama şuan kimse unu borç vermiyor. Onlarda haklılar. Her ayın başında ne olacağını bilmiyorlar. Şuan günlük lahmacun çıkarıyoruz ve bizi kurtarabilecek mi bilmiyorum? Bir haftadır ekmek yok. Yetkililer biliyorlar. Geçen gün AK Parti’nin İstanbul Milletvekili geldi buraya ve durumumuzu gördü."dedi.

SUZAN ÖNER - VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER


 

Musa ULFER vanhaber esnaf