Urartu Dernek Başkanı, "Biz Tabela Derneği Değiliz"

TAKİP ET

Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın Derneğinin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Kıpçak, başında bulunduğu derneklerin temel amacı hakkında genel açıklamalarda bulundu.


Kıpçak“Bizler 2003 yılında kurulmuş olan Çatak Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak Van ilimizin sivil toplum camiasında faaliyet yürüten sivil toplumcu,  aktivist, gönüllü hemşehrileriyiz. Bizler 2003 yılında kurulmuş olan derneğimizin akabininde 2013 yılında Çatak Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğini arkadaşlarımızla birlikte devraldık. Devraldıktan sonra Çatak Derneğinin tüzüğünü, ismini, faaliyet alanını, yönetim kademesini, üyelik yapısının tamamını ciddi anlamda bir değişim dönüşüme tabi tutarak dönüştürdük ve Urartu Kalkınma Sivil Toplum Derneği olarak şu an gerek ilimizde gerekse bölgemizde faaliyet yürütebilecek evrensel bir statüye taşıdık. Bizler bu süreç zarfında geçmişten bugüne çok güzel işlere imza attık. Bunu halkımızda çok iyi bilmekte ve bundan sonrada inşallah güzel projelere, güzel faaliyetlere imza atmaya devam edeceğiz.”diyerek derneklerinin canlı tutulduğuna ve hedeflerinin herkese büyük katkılar sunabileceğine değindi. Kıpçak açıklamalarına şöyle devam etti:

Biz Tabela Derneği Değiliz
“Her bireysel örgütlenmenin İdealinde mutlaka beklentiler vardır. Keza bizler de şimdi gönüllüğü esas edinmiş olan sivil toplumcular olarak mutlaka ne yaptığımızı biliyoruz. Kendimizi öyle bir konuma getirdiğimiz zaman farkındalığımızın ne olduğunu,  gerek ilimizdeki vatandaşlar gerekse basın camiası mutlaka biliyordur. Yaptığımız faaliyetler ön planda, göz onunda bunun gizlisi saklısı yok. Biz tabela derneği değiliz. Her şeyin başında güzel işler yapıyoruz. İlimize, milletimize, devletimize hayırlı hizmetler yapıyoruz. Umuyoruz ve diliyoruz ki gerek halkımız gerekse basın camiamız da inşallah bu yaptıklarımızı görüyorlardır.”

 Sivil Toplum Olarak Birilerinin Gölgelerinde Değiliz
“Bizler geçmişten bugüne eğitime ciddi anlamda değer verdik. Eğitimin olmadığı bir ilde bir bölgede ya da bir memlekette muhtemeldir ki hiç bir şekilde artı denebilecek bir unsur olamaz. Biz geçmişte kendi eğitim salonumuzda girişimcilik eğitimleri, sosyal kültürel anlamda kurslar düzenledik. Malumunuz binlerden fazla insanımız bu kurslardan istifade ettiler. Şimdi ikinci derneğimiz olan Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın Derneğimiz üzerinde Edremit ilçemizde inşallah çok kısa bir zamanda bu süreci de yürüteceğiz.  Burada yapmış olduğumuz faaliyetlerin bir benzerini belki de daha gelişmiş şeklini orda da yürüteceğiz. Sivil toplum olarak birilerinin gölgelerinde değil yaptığımız işlerle ön planda olmak istiyoruz.” 

İşinin Ehli Olan Sivil Toplum Örgütlerini Gözerde Etmesinler
“Biz gerçekten Allah rızası için bu memlekette iş yapan kurumlarız. Gerçekten herhangi bir art niyet gözetmeksizin sadece şunu istiyoruz. Bir şey yapılacağı zaman bir şey denileceği zaman bizim gibi kadirşinas gerçekten işinin ehli olan sivil toplum örgütlerini gözerde etmesinler. Bizi görmezden gelmeleri doğru değil.” 

Derneklerin Kendi Kendini Finanse Etmesi Çok Zor
“Gönüllülük ölçeğinde faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Şu an mevcut ekonomik sorunlardan dolayı gönüllülük ölçeğini ele alıyoruz. Ticaret sektöründeki bir kurum olmadığımız için derneklerin kendi kendini finanse etmesi çok zor bir durum. Bu anlamda bizim birçok proje kaynağı sağlayan, birçok birime sunmuş olduğumuz bir takım projelerimiz vardır. Bunları da yakın zamanlarda paylaşacağız.”


Ropörtaj: Eyşan Yetkin
Haber ve Montaj: Hikmetullah Yetkin
Yazı Derleme: Sevda Yetkin


Mehmet Nuri Kıpçak,Urartu derneği,başkan, Urartu Kalkınma Sivil Toplum ve Diyalog Derneği, Aydınlık Bir Gelecek İçin Eğitimsiz Kimse Kalmasın, Çatak Kalkınma Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği,tüzük,isim,faaliyet alanı,faaliyet,çatak derneği,Edremit, yönetim kademesi,üye,proje,basın,basın camiası, sivil toplumcu,  aktivist,dernek,van gazetesi,wan haber,prestij,şehrivan,son dakika van,van haber
 

mehmet nuri kıpçak urartu derneği başkan urartu kalkınma sivil toplum ve diyalog derneği aydınlık bir gelecek İçin eğitimsiz kimse kalmasın Çatak kalkınma eğitim kültür ve dayanışma derneği tüzük isim faaliyet alanı faaliyet çatak derneği edremit yönetim