UYGUN: VAN'DA PERSONELLER ASGARİ ÜCRET AMA MAAŞLAR 3500 TL

TAKİP ET

Zafer Uygun, son dönemlerde artan fiyatlar hakkında ve asgari ücret hakkında Van Haber Gazetesine  bilgi aktardı.

Uygun Reklam ve Matbaa işletme sahibi Zafer Uygun:"Türkiye'de her gün yeni güne uyanıyor ve hükümeti suçlu buluyoruz. Oysaki sadece suç hükümetin değil, esnaf ve tüccarlarında bu durumda payları vardır. Dünya genelinde oluşan bu sıkıntıyı da ülkemiz olarak aşacağımıza inanıyorum. Bizler, güçlü ve birbirine sahip çıkan milletiz. Bu konuda bazen isyan edebilir ve sıkıntılarımızı aktarabiliriz ama her şeyi de devlete yüklemek doğru olmayacağının kanaatindeyim. SSK, BAĞKUR, MAAŞ artışı ve giderlerin fazlalaşması elbette sıkıntılı olabilir ama bunu aşmak hepimizin elinde olacaktır. Alım gücü azaldı ve üretim gücüde bu konuda hemen hemen en aza indirildi. Bu demek değildir, her zaman böyle olacak. Alım gücü ve satım gücünün artacağına inanıyorum. Birlikte ve hep beraber başaracağımıza inanıyorum."


ESNAFLARIMIZDA DA BAZEN SIKINTILAR VAR
"Ülkemizin en büyük sorunlarından biri ise; esnaf ve tüccarların kendilerine göre fahiş fiyat vermeleridir. Üreticilerin satış fiyatlarından daha çok kar etmeleri ve bu karlarının yetersiz olarak değerlendirmeleri de bizleri düşündürmektedir. Tabi konuyu herkese söylemek doğru değildir. Esnaflarımızın bir çoğu ise; ancak kiralarını, maaşları ve diğer giderleri ödemek için canla başla hizmetlerini sürdürmektedir. Sizlere bu konu dışında örnek vermek gerekir ise; Bir markete girdiğinizde 5 litre yağın fiyatı %10 indirimli, başka bir markete girdiğinizde 5 litrelik yağın fiyatı %15 artıyorsa bu durum neyi gösterir? Zamansız artışları mı? Personel giderleri veya konum farkı mı? Ya da fırsatçılığı mı?"


VAN'DA PERSONELLER ASGARİ ÜCRET AMA MAAŞLAR 3500 TL
"Van ili ve çevresinde en büyük sorunlardan biri ise; işletmelerin personellere hakkı ile vermediği maaşlardır. Bazı işletmelerde ürünlerde zam yapılıyor ama personel maaşları sosyal güvenlik kurumunda asgari olarak gösteriyor... Ya da İŞKUR destekli çalıştırılıyor ama İŞKUR'dan maaşını çekmesini ve üstünü geri iade etmesini talep ediyor... Personel konusunda her zaman sıkıntılar var ama bazı kurumlarda bu sıkıntılar daha çok var. Hepsi için bu konu denilebilir mi? Tabi ki hayır. Bu durum her işletme için asla geçerli değildir. Van ilinde hakkıyla çalışan %50 işletme mevcuttur. Bu işletmeler, maaşları ve SSK'ları zamanında ve anında yatırmaktadır. Burada asıl sebep; kurunun yanında yaşında yanmasıdır. "


FİRMAMIZ TL OLARAK SATIŞ YAPIYOR AMA BİZLER HER ŞEYİ DOLAR OLARAK ALIYORUZ
Uygun reklam firmamız, müşteri memnuniyeti için her zaman çalışmıştır. 6 çalışma arkadaşımız var. Bizler bu arkadaş sayılarımızı artırmak isteriz. Bu durumu düzeltmek için yetkililerimizin SSK, BAĞKUR ve vergilerde indirim sağlamalarıdır. Bu durumda bizlerde daha fazla istihdam sağlayabiliriz. Ürünlerimizi dolar olarak almaktayız. Çünkü: Reklamcılıkta malzemeler dolar üzerine alınır. Türk lirası olarak da satılır. İnşallah. En kısa sürede ülkemiz bu sancılı dönemi atlatır ve vatandaşlarımız rahat nefes alır."diyerek konuşmalarını noktaladı.


VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - RUKİYE AYDEMİR , Van Haber
 

Zafer Uygun SSK BAĞKUR maaş Van Haber