Vaka Sayısı en fazla artan iller açıklandı

TAKİP ET

Van haber - Sağlık bakanı fahrettin koca , Twitter hesabından yaptığı grafikli paylaşımda,dikkat çeken iller var

Koca, Twitter hesabından yaptığı grafikli paylaşımda, "Son hafta 100 bin nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova. En çok azalan illerimiz: Sakarya, Ordu, Amasya, Rize ve Burdur. Birlikte tedbirlere uyarak kontrollü normalleşmeye destek olalım." ifadelerini kullandı.

VAKA SAYISI EN FAZLA ARTAN İLLER 

Bakan Koca'nın açıklamasından sonra gözler merak edilen illere çevrildi. Vaka sayısı en fazla artan iller, Samsun, Kilis, Balıkesir, İstanbul ve Yalova oldu.

Samsun: Yeni vaka sayısı: 458,53 - Değişim oranı: %31,63 artış,

KİLİS 

Yeni vaka sayısı: 255,62 - Değişim oranı: %56,66 artış

BALIKESİR

Yeni vaka sayısı: 257,6 - Değişim oranı: %49,37 artış

İSTANBUL

Yeni vaka sayısı: 178,25 - Değişim oranı: %59,77 artış

YALOVA

Yeni vaka sayısı: 200,33 - Değişim oranı: %48,66 artış
12

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN İLLER 

Amasya 163,64 değişim oranı % 20,27
BURDUR
Yeni vaka sayısı: 86,49 - Değişim oranı: %-17,79
ORDU 
Ordu (248,62) Ordu'nun Kabataş ilçesinde bir okul ile Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde üç okulda Kovid-19 tedbirleri kapsamında eğitim öğretime ara verildi.
RİZE
Yeni vaka sayısı: 188,18 - Değişim oranı: %-9,62 azalma
SAKARYA 
Yeni vaka sayısı: 90,15 - Değişim oranı: %-35,57 azalma

IĞDIR VALİSİ: ACİL DURUM İLAN ETMELİYİZ 
Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, haftalık vaka oranlarının arttığı kentte, bulaşın yüzde 70'inin aile içi kaynaklı olduğunu belirterek, acil durum ilan edilmesi gerektiğini söyledi.Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Sağlık Müdürü Caner Tazegün ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ndeki toplantıda, ildeki vaka sayısını değerlendiren Vali Sarıibrahim, 10- 12 gün önce denetimler açıklanırken mavideydik.

Yüz bin kişiye düşen vaka sayısında en iyi illerden bir tanesiydik. Fakat süreç içerisinde özellikle aile, akraba ve komşu ziyareti noktasında değerlendirdiğimizde vaka artışlarının yaklaşık yüzde 70inin aile içindeki bulaş olduğunu gördük. Rakamlar bizi, Iğdır ilini yüksek riskli gruba taşıdı. Bugün itibariyle sizlere şunu söyleyebilirim ki saat 17.00 itibariyle burada acil durum ilan etmeliyiz.

Hep birlikte tüm kurumlarla Iğdır'da can kaybı olmaması, yeni vaka sayısının ortaya çıkmaması adına bizler denetim adına zaten ayın 17'sinde yine sahada olacağız. Hem dinamik denetimde kurumlar sahada olacak, bizler de sahada olacağız. Çok daha dikkatli olmamız gereken sürece giriyoruz" dedi. Iğdır'da kabir ziyaretlerinin yoğun olduğu bir döneme girildiğini söyleyen Vali Sarıibrahim, "İlimizde bu günlerde kabir ziyaretleri var.

Hem Aralık ilçesinde hem merkezde hem de köylerdeki mezarlıklarda bazı tedbirler aldık. Jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerimiz kabir ziyaretleri noktasında vatandaşları uyarıyor.Biz bugün memnuniyetle müşahede ettik ki maske takmada problem yok. Ama vaka sayılarının ortaya çıkması anlamında aile içinde ortaya çıkan çocuklarla anne babaların etkileşiminden ortaya çıkan vaka artışı söz konusu. İlimizdeki ebeveynleri tekrar tekrar uyarmak istiyoruz. Günlük test sayısı yükselerek devam ediyor. 15 gün sonra burada tekrar ilimizin düşük riskli gruba hatta mavi değil, hiç olmadığı beyaz bir ortama ulaşmasını istiyoruz" diye konuştu.
KAYSERİ 
Kayseri'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında taziye, mevlit, cenaze ve nişan yemeği gibi organizasyonlar sınırlandırılması kararlaştırıldı.Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Müdürlüğünce sunulan öneriler doğrultusunda yeni kararlar alındığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:"İlimiz genelinde tüm berber, kuaför, güzellik salonu, güzellik merkezleri, nikah salonu, düğün salonu, kütüphane, kafe, oyun salonu gibi yüksek risk teşkil edecek yerlerin girişlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrollerinin yapılmasının zorunlu hale getirilmesine; HES kodu riskli olanların kabul edilmeksizin kolluk kuvvetlerine bildirilmesine; taziye, mevlit, cenaze ve nişan yemeği gibi bireyleri bir araya getiren ve sosyal mesafe kuralının ihlaline sebebiyet verebilecek nitelikteki etkinlikler ile tüm temel atma ve açılış törenlerinin 30 Nisan 2021 tarihine kadar sınırlandırılmasına karar verildi."Kararda ayrıca, ilgili kolluk birimleri ve mahalle muhtarlarınca söz konusu faaliyetlerin takip edilerek tespiti halinde yasal işlem başlatılmak üzere sorumlu mercilere bildirileceği kaydedildi.Kurul, aykırılığın durumuna göre konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması yönünde de karar aldı.
6-12 MART VAKA ORANLARI 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) güncel vaka sayılarını açıklamıştı.Niğde (89,21), Ordu (248,62), Osmaniye (198,89), Rize (188,18), Sakarya (90,15), Samsun (458,53), Siirt (2,11), Sinop (345,56), Sivas (43,88), Şanlıurfa (15,41), Şırnak (4,46), Tekirdağ (121,64), Tokat (243,53), Trabzon (222,32), Tunceli (53,93), Uşak (19,22), Van (20,36), Yalova (200,33), Yozgat (46,05), Zonguldak (75,44)."

sağlık bakanı fahrettin koca vaka korona van haber van haberleri van gazetesi