Vali Bilmez, 'Koruculara zorunlu her yıl 5 günlük çığ eğitim verilecek'

TAKİP ET

Van Valisi ve Büyükşehir belediyesi başkan vekili Mehmet Emin Bilmez," Van İl acil durum müdürlüğümüz bu bölgede meydana gelen çığlara müdahale edince, yolda meydana gelen çığ felaketlerine karşı korucularımıza 5 günlük eğitim vermektedir. Bunlar her yıl eğitime tabi tutulacaktır."dedi.

VAN - (ÖZEL) H.Y. - 25.02.2021 saat 14.30 da AFAD tarafından yapılan çığ tatbikatında Van Valisi ve Büyükşehir belediyesi başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, korucular hakkında ve tatbikat hakkında bilgiler verdi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328

Van Valisi ve Büyükşehir belediyesi başkan vekili Mehmet Emin Bilmez, "Bölgemiz coğrafi anlamda Türkiye'nin en büyük beşinci ili ve coğrafyamız oldukça dağınık. Dört ilçemiz çığ açısından ciddi riskler barındırıyor ilçe sınır bünyesinde. Zaman zaman çığ tehlikeleri meydana gelmektedir. En riskli ilçemiz, Bahçesaray, Çatak, Başkale ve Muradiye'dir. Van AFAD İl acil durum müdürlüğümüz bu bölgede meydana gelen çığlara müdahale edince, yolda meydana gelen çığ felaketlerine karşı korucularımıza 5 günlük eğitim vermektedir. Bunlar her yıl eğitime tabi tutulacaktır. Hazır ilçe kıtalarında hazır halde olacaktır. Bu eğitimi düzenleyen AFAD İl müdürlüğümüze, Jandarma ekiplerimize ve il dışından gelen ekiplere teşekkür ederim. Bu eğitimi alan korucu arkadaşlarımıza teşekkür ederim."dedi.



VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 0328
HABER: ZAFER UYGUN


 

afad van valisi van vanhaber vangazetesi emin bilmez kurucu