VALİ BİLMEZ, 'ŞOFÖR ALIMLARI ŞEFAF BİR ŞEKİLDE YAPILACAK'

TAKİP ET

Hizmete sunulacak otobüslerin kullanımı için personel alımının da olduğunu kaydeden Vali Bilmez, '5 bine yakın bir başvuru yapıldı. Arkadaşlarımız tarafından başvurular inceleniyor. Başvuruların çoğu şartları tutmayan kişilerden oluşuyor. Şartı uyup müracaat edenlerin sayısı da yüzde 15 civarındadır.'dedi.

Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, ‘‘Araçların kullanımı için 65, E sınıfı ehliyetine sahip şoför alımı yapılacak. Bunun için ilana çıkıldı. Müracaat edenler arasında ilk etapta kura çekilecek. Daha sonra da mülakat yapılacak. Araç kullandırılıp durumuna bakılacak. Lise mezunu ve belli bir yaş aralığında olması gibi bazı şartlarımız var. Bu süreçte şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunuldu. Bunun dışında Belediyemizde her hangi, bir alım söz konusu değildir.

Piyasada sizlere yardımcı olacağız gibi vaatlerde bulunanlara itibar edilmemesi gerekmektedir. Bu başvuru süreci de tamamlandı. 5 bine yakın bir başvuru yapıldı. Arkadaşlarımız tarafından başvurular inceleniyor. Başvuruların çoğu şartları tutmayan kişilerden oluşuyor. Şartı uyup müracaat edenlerin sayısı da yüzde 15 civarındadır. O da belli olunca hep birlikte sonuçlandıracağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana tüm alımların şeffaf olduğunu, tüm ihalelerin E ihale yöntemiyle yapıldığını, ihalelerin canlı yayınlandığını ve ihaleyi alan firmanın da yüzde kaç kırımla işi aldığı da kamuoyu ile canlı olarak paylaşılmaktadır.

Bu sözümüzün sonuna kadar arkasında olacağız. Biz Van halkının her türlü hizmete layık olduğunu biliyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımla birlikte Van halkına hizmet etmeyi onur, şeref ve ibadet biliyoruz. Bu dönem de hoş bir seda bırakmaya çalışacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, tüm halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’dedi.

VAN GAZETESİ – 0544 409 0328  - Van haber
 

van şöför alımı vanhaber vangazetesi vali bilmez van valisi e ehliyet van belediye şöför alımları sofor alım sonuçları belediye