VALİLİK, EKMEK ZAMMI YOK DEDİ AMA FIRINCILAR BUNA ALDIRIŞ ETMEDİ

TAKİP ET

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez'in basın buluşmasındaki açıklamasına göre; Van ilinde bulunan 5 fabrika ile görüşme sağladıklarını ve onlara buğday desteği sağladıklarını açıkladı. Bunun akabinde Van ilinde ekmek almaya giden bir vatandaşa yeni fiyat uygulaması yapıldığı ifade edildi.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil tarafından yakın zamanda onaylanan ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı İsa Berge, tarafından imzalanan fırın fiyat listesine uyan fırıncılarda suçun kendilerinde olmadığını ifade etti.

Van ilinde bulunan un fabrikalarının fırıncılara unun torbasını 320 liradan verdiğini ve bu fiyatlar doğrultusunda fırıncılarda zam kararı aldıklarını ifade edildi.

Van'da bulunan bir esnaf:"Bizlerde bu durumdan rahatsızız. Bizlere verilen yeni fiyat listesini uyguluyoruz. Dün akşam vakitlerinde bu fiyat listesi oda yönetimi tarafından getirildi. Bizlerde zamma karşıyız. 30 yıldır burada esnafım ve kimsenin hakkını yemedim. Van Valimiz açıklama yaptı. Doğrudur ama resmi bir yazı elimize ulaşmadığından dolayı ekmeği zamlı satmak zorundayız. Unu bizler, 320 liradan alıyoruz. Bizlerde unu uygun fiyata alırsak, uygun fiyata ekmek satarız."dedi.

Vatandaş, sabah saatlerinde ekmek almaya gittiğinde zamla karşılaştı.

Vatandaş:"Valilik açıklamasından sonra sabah ekmek almaya gittik ama ekmeği 2,50 kuruştan verdiler... Bizlerde zam olduğunu ve bu fiyata satamazsınız dedik ama aldırış etmeden istediğiniz yere şikayet edebilirsiniz dediler. Ne zaman resmi bir yazı gelirse o zaman indirim uygularız."denildi.

Van Valiliğin açıklamasında ise;"Buğday fiyatlarını bizim onay olmadan fiyatları artırmaya kalktılar ve biz onu kabul etmedik. 01.12.2021 tarihinde Toprak mahsulleri ofisi bölge müdürleri buraya geldi. 5 fabrikayla bir araya geldik. Ofis bütün buğday ihtiyaçlarını karşılayacak. Üreticiye 183 ya da 185 liradan unu satacaklarını taahhüt etmişler... Her fabrikaya biner ton buğday verildi. Ne kadar karşılıkları varsa tamamlayacağız. İleride fiyat revize edilmesi gerekir ise; o zaman oturup birlikte değerlendireceğiz. 2,30 kuruş olan zammı bizler kabul etmedik ve yazıyı imzalamadık."dedi.

VALİ HAKLI, HALK HAKLI, ESNAF HAKLI, SİZCE SUÇ KİMİN?
Alt kısımda yorum kısmına düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - EYŞAN YETKİN - vanhaber
 

vatandaş Van vanhaber ekmek