Valilik'ten Van'ın 11 ilçesine uyarı

TAKİP ET

Van'ın ilçeleri Edremit, İpekyolu, Tuşba, Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar, Çaldıran, Muradiye ve Erciş ilçelerinde etkisini artırması Cumartesi gün boyu kuvvetli, yükseklerde yoğun kar yağışı uyarısı verildi.

Van Valiliği tarafından Van'ın 11 ilçesinde kar yağışı uyarısı yapıldı. Van Gazetesi ile Van Haber Gazetesi, Van Valiliği sosyal medya hesabından, "Bölgemizin doğusunda (Muş,Bitlis) aralıklarla devam eden kar yağışlarının, akşam saatlerinden itibaren Van'ın güney (Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gevaş ve Gürpınar) ve kuzey (Çaldıran, Muradiye ve Erciş) ilçelerinde etkisini artırması ve yarın (Cumartesi) gün boyu kuvvetli, yükseklerde yoğun kar yağışı şeklinde devam etmesi tahmin edilmektedir. 

Yağışların bu gece yarısından, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar Van'ın merkez ilçeleri (Edremit, İpekyolu, Tuşba) ve çevresinde etkili olması, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinde hafifleyerek aralıklarla devam etmesi, akşam saatlerinden sonra sıcaklığın düşmesiyle birlikte etkisini tekrar artırması beklenmektedir.

Kar yağışları sırasında yükseklerde kuvvetli rüzgarla birlikte tipi hadisesine bağlı olarak görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi, bölgenin yüksek rakımlı karayolu geçitlerinde (Karabet, Kurubaş, Güzeldere, Tendürek) ulaşımda akşama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."dedi.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van Haberleri

Van vanhaber kuvvetli kar don