Van 32 Virajda Minibüs Faciası! Çığ Düştü

TAKİP ET

Van'da Çığ Felaketi: 32 Virajda Minibüs Faciası meydana geldi.

Van'da meydana gelen çığ faciasında yolcu minibüsüne çığ düştü; 1 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Van, Güzeldere Geçidi bölgesinde meydana gelen çığ felaketiyle sarsıldı. Bir minibüsün çığ altında kalması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, olayın detaylarını açıkladı.

VAN 32 VİRAJDA FACİA

Van, 32 virajda gerçekleşen çığ felaketiyle yasa boğuldu. Bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi yaralandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde akşam saatlerinde yaşanan bu trajedinin detaylarını paylaştı.

VAN BAŞKALE'DE ÇIĞ DÜŞTÜ VE AÇIKLAMALAR ÜST ÜSTE GELDİ

Olayın ardından Van Valisi Balcı, bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekiplerinin sevk edildiğini belirtti. Kurtarılan 12 vatandaşın sağlık durumunun stabil olduğunu, ancak bir vatandaşın hayatını kaybettiğini vurguladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaşanan felaketle ilgili başsağlığı mesajı yayınlarken, yaralılara acil şifalar diledi.

BALCI ÇIĞ FELAKETİNİ YAKINDAN TAKİP ETTİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Balcı, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Ayrıca, Türk Kızılayı görevlileri de yolun kapalı olması nedeniyle bölgede bekleyen vatandaşlara kumanya dağıtarak yardım çalışmalarını sürdürdü.

BAKAN VAN HAKKINDA AÇIKLAMADA BULUNDU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çığ felaketinin detaylarını açıklarken, "Bu akşam Van Başkale ilçemiz 32 Virajlar Mevkiinde yolcu minibüsü üzerine çığ düşmüş, olay yerine Van İl Afad’dan 5 araç, 20 personel ile 112 Sağlık ve Jandarma ekiplerimiz derhal sevk edilmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre çığ altında kalan minibüsten 12 vatandaşımız yaralı olarak kurtarılmış, 1 vatandaşımız ise maalesef hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Yaşanan bu trajedi, Van'da derin üzüntüye neden olurken, olayla ilgili detaylı incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan

Van vanhaber çığ