Van'a İranlı yatırımcılar akını, büyük yatırımlar kapıda

TAKİP ET

Savalan şirketi işletme sahipleri Sharif Nagezadhe ile Sara Dil Azad ve Tubittum basın yayın medya gurubu genel yayın müdürü Hikmetullah Yetkin'in taraflarından organize edilen 33 İranlı yatırımcı Van iline getirilerek tanışma semineri düzenlendi.

Van haber | İran'dan Van'a gelen yatırımcılar İlk olarak; Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i, Türkonfed ve Doğusifed yönetim kurulu başkanı Müslüm Erbay’ı ve en sonda ise; Van Ticaret Sanayi Odasında toplantı ve seminer verildi.

Van ilinde yatırım yapmanın yanı sıra; alışveriş yapan İranlı yatırımcılar, Van ilini çok iyi bulduklarını ve Türkiye’de yaşamanın çok güzel olduğu ifade edildi.

İran’da, Irak’ta ve Türkiye’de yayın yapan Tubittum dergisi imtiyaz sahibi ayrıca Van Gazetesi imtiyaz sahibi Hikmetullah Yetkin,”İran tarafında sınır kapısının kapanması elbette Van esnafını üzdü. Bizlerde bu durumu İran’da bulunan ortaklarımızla görüşerek, yeni çözümler üretmek istedik. İran’da ikamet eden Sharif Nagezadhe ağabeyimizle görüşme sağlayarak, Van iline yatırım gelmesi için her ilde misafirler gelmesi gerektiğini ifade ettik. Bunun üzerine; İran’dan Van’da yoğun çabalar sonucu yatırımcıları getirmeyi başardık. Van ilinde birçok yerle iletişim halinde olarak çalışmalarımızı yürüttük. Yatırımları yetişemeyen İranlı vatandaşların notlarını alarak, gerekli işlemler için çalışmalar başlattık. İran’dan Van’a gelen yatırımcılara, iş insanlarına ve özellikle Savalan şirketi işletme sahipleri Sharif Nagezadhe ile Sara Dil Azad’a emek ve zahmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Bunun yanı sıra; İran’dan gelen yatırımcılardan biri Van ilinde 7 yıldızlı otel için start verdi.”dedi.



Savalan Şirketi sahibi Sharif Nagezadhe,”Van’da bu tarz projelere imza atıyoruz. İran’da bulunan yatırımcılarımızı Van iline kazandırmak için ve işlerin daha iyi olması için tanışma programı düzenledik. Bu tanışma programında Van iline verdiğimiz değer unutulmazdır. İran ve Türkiye kardeş bir ülkedir. Bu kardeş ülkede ticaretin daha iyi olması için iki ülke arasında çalışmaların daha iyi olmasını istiyoruz. Türkiye’den İran’a gelen misafirleri başımızın üstüne konuk ederiz. Aynı şekilde Türkiye’de bulunan iş insanları ve kamu kurum amirlerinin de ilgi ve alakalarını gördük. 33 yatırımcı arkadaşlarımızı yetkililerle buluşturduk ve onlar için en iyisini yapmaya çalıştık. Misafir perver olan VANTSO, VAN VALİLİĞİ ve DOĞUFİSED yönetimlerine ayrıca teşekkür ederiz.”dedi.



Savalan şirketi yetkililerinden Sara Dil Azad, uzun aradan sonra Van'a gelmenin sevincini yaşadığını belirterek, "Biz iki kardeş ülke olarak iyi işler yapmak için geldik. İran'ın tüm şehirlerinden iş adamları, iş kadınları ve yatırımcılarımız geldi. Van'ın potansiyelini ölçmek ve bu yönde iyi adımlar atmak istiyoruz. İranlı turistler şimdilik yoğun olarak gelemiyor. Kapıkule Sınır Kapısı İran tarafından kapalı. Seçimi bekliyoruz. Seçimden sonra inşallah açılır… Tabi daha erkende açılabilme durumu olduğunu da düşünüyoruz." diye konuştu.



İş insanı Pelisa Zangbary,"İş adamları ve girişimci kadınlarımızla birlikte ticaret odasında yapılacak olan toplantı için geldik. Burada hem ziyaretler yaptık hem de kenti gezdik.

İranlılar olarak Türklerle beraber iş yapmak istiyoruz. Türklerle ortak noktalarımız çok. Beraber ticaret yapmak istiyoruz" dedi.

Son olarak; Van’da İranlı yatırımcılar, yatırım yaptıkları yerleri gezerek detaylı bilgi aldı. 

İRAN’DAN VALİ BİLMEZ’E TEŞEKKÜR

Savalan şirketi işletme sahipleri, Sharif nagezadhe ile Sara Dil Azad ve Tubittum basın yayın medya gurubu genel yayın müdürü Hikmetullah Yetkin, Van’a gelen İranlı 33 iş insanı,  Valilik Alipaşa toplantı salonunda Vali Mehmet Emin Bilmez ile bir araya geldi.



Vali Bilmez’e İran’da yaptıkları işler hakkında bilgi veren iş insanları, Van’da kendi sektörlerindeki yatırımcılarla bağlantı kurmak istediklerini söylediler.

Van’ın yatırım yapmak için çok cazip bir il olduğunu vurgulayan İranlı iş inşaları, Vali Mehmet Emin Bilmez’in kendilerini kabul etmesinden de büyük mutluluk duydukları ifade ederek teşekkür iletildi.


Vali Mehmet Emin Bilmez ise, İranlıların yatırım için Van’ı tercih etmelerinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, ziyarete gelen iş insanlarına teşekkür etti.

VAN TSO’YA İRANLI YATIRIMCILARDAN TEŞEKKÜR

Van Ticaret Sanayi Odası M.Rifat Hisarcıklıoğlu sergi salonunda İranlı iş insanları tarafından sergilenen ürün stantları ardından konferans salonunda program düzenlendi.



Ayrıca; İran-Rusya Ortak Ticaret Odası Başkanı Maesoumeh Heidari, VAN TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş ve Şefik Eren ile bir araya geldi.

Konferans sonrasında İran’dan Van iline gelen yatırımcılar VAN TSO’ya göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.


DOĞUSİFED VE TÜRKONFED BAŞKANI MÜSLÜM ERBAY’A İRAN’DAN TEŞEKKÜR

Van ilinde büyük kitleye yayılan ve Türkiye’de çok iyi markalarla çalışmalarına aralıksız devam eden Türkonfed ve Doğusifed yönetim kurulu başkanı Müslüm Erbay’a İran vatandaşları tarafından ziyaret gerçekleşti.



Van iline yatırım amaçlı gelen İranlı turistler, Türkonfed ve Doğusifed yönetim kurulu başkanı Müslüm Erbay’ı makamında ziyaret ederek, yatırımları hakkında bilgi aktardı.
Tubittum Dergisi ve Van Gazetesi ile Savalan Turizm Şirketi koordinesinde İranlı iş insanlarını Türkonfed ve Doğusifed yönetim kurulu başkanı Müslüm Erbay ve yönetimi ile görüşme sağladı. 

Görüşme sonrası İran’dan Van’a gelen 33 İranlı yatırımcılar, kedileriyle ilgilenen Türkonfed ve Doğusifed yönetim kurulu başkanı Müslüm Erbay’a ve yönetimine teşekkür edildi.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Gelen İranlıların isim listesi
0.     Faride Hasani rikani 

1.    Simin kamalvand faridi,
2.    Vahid alizadeh,
3.    Elnaz kheirkhah salmasi,
4.    Hassanali salimabadi farahani,
5.    Mahboubeh nematkhah,
6.    Mina zare,
7.    Mohammadamin izadi,
8.    Rahele rahimi ghotanloo,
9.    Zohre salimabadi farahani,
10.    Hosseın rezajoo,
11.    Zahra ebrahimi,
12.    Azam parsa,
13.    Zohre saberi,
14.    Afsan moradi,
15.    Ali seif,
16.    Hanim monazehiri,
17.    Hamid sahrayi,
18.    Parisa zangbari,
19.    Shima judi,
20.    Maryam khalaj,
21.    Homataj heydari,
22.    Masoumeh koolajifard kuhan,
23.    Sara delazad,
24.    Sharif naghizadeh ahranjani,
25.    Masoumeh heydari,
26.    Sogol emami,
27.    Sheyda shakouri,
28.    Farnaz alikamali,
29.    Hajar mirzaei,
30.    Fariba nabiloo,
31.    Manochehr gharaei,
32.    Mehdi eftekhari,
33.    Farzaneh hosseinian,
34.    Fahime mohammadi buini,
35.    Homeira hosseini,


van, van haber, van haberleri, son dakika van haberleri, atırımcı,

van iran yatırımcı van haber van gazetesi van haberleri son dakika van haber tubittum van valiliği van tso dogufised