Van'a kuvvetli yağış uyarısı

TAKİP ET

Meteoroloji Uyarıyor: Yarın (Cuma) sabahından itibaren doğu bölgelerde Muş, Van ve Bitlis'i etkisi altına alacak kuvvetli yağışlar bekleniyor....

Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Van Hakkari çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli yağışlar (51-75 kg/m2) öngörülüyor.

Cumartesi (23.12.2023) gece saatlerine kadar devam edecek yağışlar genellikle yağmur ve karla karışık olacak, 1200 m üzeri rakımlı bölgelerde yoğun kar yağışı (20 cm üzeri) bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olaylarına neden olabilir.

Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir. Güvenli bir şekilde bu meteorolojik durumu atlatmak için lütfen dikkate alın! 

Meteoroloji, Muş, Van, ve Bitlis'i etkisi altına alacak kuvvetli yağışlarla ilgili uyardı! Hakkari çevrelerinde çok kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Cumartesi geceye kadar devam edecek olan yağışlar, sel, su baskını, ulaşım sorunları ve çığ tehlikesi gibi risklere neden olabilir. "denildi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van vanhaber Van Valiliği