Van Başkale'de askeri aracın geçişinde patlama! 1 Şehit

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı, Van'ın Başkale ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. 1 Şehit.

Milli Savunma Bakanlığı MSB, Van’ın Başkale ilçesinde patlama meydana geldiğini duyurdu. Patlamanın askeri aracın geçişi sırasında önceden döşenen patlayıcının patlatılması sonucu meydana geldiğini  açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, Van'ın Başkale ilçesinde meydana gelen patlamada bir askerin şehit olduğunu duyurdu. Olay, askeri aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu gerçekleşti.

4 Kasım 2023 tarihinde Başkale ilçesindeki ikmal faaliyeti ile görevlendirilen askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada, kahraman silah arkadaşları Ulaştırma Sözleşmeli Er Samet Bektaş ağır yaralandı. Derhal hastaneye sevk edilen Bektaş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bakanlık, olayın bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen patlayıcı maddenin patlatılması sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:

“Van’ın Başkale ilçesinde 4 Kasım 2023 tarihinde ikmal faaliyeti ile görevlendirilen askeri aracın geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı maddenin patlaması sonucu, kahraman silah arkadaşımız Ulaştırma Sözleşmeli Er Samet Bektaş ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.”

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Bekar olan Şehit Samet Bektaş’ın acı haberi, Kazandere Mahallesi’nde yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi. Baba Cuma Ali Bektaş ile anne Sultan Bektaş, acı haberle gözyaşlarına boğulurken, eve ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Samet Bektaş, yarın Ulu Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenecek olan törenin ardından Kazandere Mahallesi’nde toprağa verilecek.

Kaynak: NTV
Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber  - patlama

Van Patlama vanhaber Başkale