VAN BELEDİYESİ NELER YAPIYOR?

TAKİP ET

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında herkes kendi üzerine düşen görevi yapıyor mu? Bakalım Van Büyükşehir Belediyesi bu önemli konuda neler yapıyor? Cumhurbaşkanlığı tarafından 81 ile koronavirüs nedeniyle genelge gönderildi. Bu genelgede sokak canlarının hayatı söz konusu. 

Van Büyük Şehir Belediyesi Covid-19  tehlikesi nedeniyle evde kalan halka ve sokak canlarına destek olmaya devam ediyor.  Yaygınlaşan koronavirüs hastalığını önlemek amacıyla kafe ve restoranların kapatılması ile birlikte sokak hayvanlarının beslenme sorunu gündeme geldi. İçişleri Bakanlığının Sokak hayvanları için bir Genelge yayımlaması üzerine gözler belediyelere çevrildi. İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği genelgede, sokak hayvanlarına düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılmasını, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesini istedi. Genelge’den önce de çalışmalarını titizlikle yürüten Van Büyükşehir Belediyesi bu genelge çerçevesinde sokak hayvanları için gerekli tedbirlerini almayı sürdürüyor. 
İnsan hayatını olumsuz yönde etkileyen bu zor zamanlarda sokak canlarının beslenmesi ve tedavileri için durmadan mücadele eden Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi büyük ekibi ile sokak canları için gereken çalışmaları artırmaya başladı.


YAZAN: BAŞAK AVCI
VAN GAZETESİ - 0544 409 0328

van beledİyesİ neler yapiyor?