Van Beşyol'da trafik kilitlendi - Araç kullanmak çileye döndü

TAKİP ET

Van İpekyolu İlçesine bağlı Bahçıvan mahallesinde trafik kilitlenmesi sonucu uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Van İpekyolu İlçesine bağlı Bahçıvan mahallesinde trafik kilitlenmesi sonucu uzun kuyrukların oluşmasına sebep oldu.

Van'da koronavirüsün yayınlaşması sonucu vatandaşlar kendi araçlarını kullanmaya başladı. Bunun üzerine pandemi döneminde özel araçlar daha çok rağbet görmeye başladı. Van'ın caddeleri araçlarla dolmaya başlamasını yanı sıra ışıklarda araçlar, uzun süre yollarda beklemeye başladı.

Van'da bulunan araç sahibi Mehmet Adıyaman, " Van'da araç kullanmak çileye döndü. Bu duruma yetkililerin biran önce el atmalarını ve trafiğin rahatlaması için caddesi üstünde park eden araçların kaldırılması veya alternatif yolların yapılmasını istiyoruz. 20 dakikadan beridir yolda bekliyoruz. Mesai saatine denk gelmemize rağmen Van'da bu kadar trafik olması bizleri üzdü. Bu durumu yetkililerin görmesini ve biran önce el atmalarını istiyoruz. Biliyoruz ki bu durumları ne kadar söylersek söyleyelim, aynı olacak. Bizler yinede söylemek istedik."dedi.

Taksi şöfürü olan Vedat Sökmen, "Van'da bu aralar oldukça araçların çoğalmasının sebeplerinden birde korona virüsün yaygın olmasıdır. Bu durumu biraz doğal görüyorum. Ama bu var ki Van'da neden alternatif yollar olmasın ki? Neden daha rahat bir güzergahlardan rahat gitmeyelim ki? Bu caddelerin tek sorunu, yol kenarlarında bekleyen araçların çok olması ve her yerde bir parkomatın araçların dışında çift şerit araç bekletmesine müsaade edilmesi. Van'da yol kenarlarında araçlar olmazsa bu kadar beklenmez. Bu caddeler ve sokaklar Van trafiğini bence kaldırır."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 0544 409 03 28 - HİKMETULLAH YETKİN

 

van van trafik tafafik kilitlendi haber güncel