Van Bölge hastanesinde durumlar vahim, ilgilenen yok

TAKİP ET

Van bölge ve eğitim araştırma hastanesine giden hastaların çoğu evine gönderiliyor ya da muayene etmeden covit testine aktarılıyor...

Van Edremit bölgesinde yer alan Van Bölge Eğitim Araştırma hastanesine giden bir kaç aileyi doktorlar geri çevirdi.

Verilen bilgilere göre; Van bölge hastanesine giden vatandaşın konuşmalarına göre;"Biz çok öksürüyoruz ve terliyoruz. Van Bölge eğitim ve araştırma hastanesine gittik. Önce numara aldık. Muayene olmak için bekledik ve doktorla görüşme sağladık. 2 kez aşı olmamıza rağmen bizleri bir kere bile dinlemedi ve kaba bir üslup kullandı. Dedik. Öksürüyor ve terliyoruz.

O da muayeneyi iptal ederek covit bölümüne gönderdi. Bende muayene etmeden neden oraya gönderiyorsunuz? Ben aşı oldum. Evden hiç çıkmadım. Önce bir tahlil alın ya da bir muayene edin daha sonra gönderin dedim. Yok dedi. İşinize gelirse... Gidin oraya dedi. Benim ailem; bir haftadır öksürüyor ve terliyor... Sadece bizler tedavi istedik. Devletimizin vermiş olduğu imkanları bu denli kullanmaları ve insan ilişkileri beni üzdü. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen! Van bölge hastanesine bir el atın. Oraya gelen hastalar çok mağdur."dedi.

Bir başka vatandaş ise;"Ben çocuğumu buraya getirdim. Burada ne yardımcı olan var. Nede adam akıllı bakan. Bu memlekete bu yakışmaz. Van Valilimiz ve bazı sağlık kuruluşları özveriyle işlerini yaparken Van Bölge hastanesi neden işini yapmıyor... Onlara hak verdiğim konular var. Doktor yetersiz ya da o anda onca insanlarla uğraşmak çok zor. O zaman Van iline yetecek şekilde imkan sağlasınlar..."dedi.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesi acil bölümüne giden bir başka vatandaş ise;"Sayın Fahrettin Koca'yı buraya gelmesini ve denetim yapmasını, Van Valisi, Van il sağlık müdürünü ve bu konu hakkında kim ilgileniyorsa buraya davet ediyorum. Bir gün kimseye haber vermeden gelin ve bu durumu görün.

Benim çocuğum elimde ölüm pençesinde... Bende bu ülkenin evlatlarındaysam neden burada bulunan doktorlar ilgilenmiyor? Lütfen sesimizi yetkili birimlere duyurun!"dedi.

Van Gazetesi - Özel haber - Devamı geliyor...
 

vanhaber haber hastane bölge