Van bu uyarıya dikkat, Covid-19 servisi yüzde 90'ı doldu

TAKİP ET

Son dakika Vanhaber! Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Covid-19 servisinin %90 doluluk oranını geçtiğini ve Covid yoğun bakım ise; %63 dolduğunu açıkladı.

Son dakika Van haber: Van ilinde vakaların artması ve kurallara uymayan vatandaşlara Van Valisi Mehmet Emin Bilmez açıklamada bulundu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van ilinde Koronavirüsün arttığını, aşı olmamız ve kurallara uymamız gerektiğini açıkladı.

En büyük silahımız aşı

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez,"Pandemide en zorlu dönemi yaşıyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yükü iyice arttı. Covid-19 servisi doluluğu %90'ı geçti. Covid yoğun bakım ise; %63 dolu. Van ilinde günlük vaka sayısı en yüksek seviyede. En büyük silahımız aşı. Kendimiz ve sevdiklerimiz için, lütfen aşı olalım. Hastane, sağlık merkezi, şehrin birçok noktasında kurulan aşı çadırları ve gezici mobil ekiplerimizde randevu almadan biontech aşısı olabilirsiniz. 2 doz Sinovac aşısı olanlarda süresi gelmişse 3. Doz aşıyı mutlaka yaptırmalı."dedi.



VATANDAŞ VE STK'LARIN VAN VALİSİNE MESAJ

Van ilinde maske, mesafe ve dezenfekte kurallarına uymayan vatandaşların ve aşı olmayanlara Van Valiliği tarafından açıklama geldi.

TÜRSAB Doğuanadolu bölge başkanı Cevdet Özgökçe,"Sayın Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ilde tedbirler iyice gevşedi. Çarşıda, pazarda maske takılmıyor. Herkes maskesiz. İlave tedbirler almanız gerekiyor. Düğünler ve taziyeler il genelinde muhakkak yasaklanmalı. Bu tablo daha da kötü olacak, böyle devam ederse."dedi.

Vatandaş, " Sayın Valim, doğru diyorsunuz. Bu gün aşı olmak için, Bölge Hastanesine ailece gittik. Randevumuz olmasına rağmen saatlerce sıra bekledik. İçeride, sıra bekleyen yüzlerce insan, mesafesiz neredeyse birbirine yapışıktılar. O kadar insana sadece 2 memur, 3 hemşire hizmet ediyordu."dedi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - 
HABER HATTI: 0544 409 03 28
 

Van haber van uyarılara dikkat