Van'da kim kazanır? Adayına yorum yaz

TAKİP ET

Van ilinde 2024 yerel seçim heyecanı başladı. Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı kim olsun? Van Haber ve Van Gazetesi anketine katıl.

Van ilinde 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçim çalışmaları başladı. Bazı siyasi partiler, başkan adaylarını göstermese de bazı siyasi partiler adaylarını netleştirdi. Van Gazetesi Haber ve Van Haber Gazetesi ekibi Van’ın nabzını ölçmek için ‘Van Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kim Olsun?’ anketini başlattı. 

Kural: Anket, yorum yapılarak değerlendirilecektir. Tüm yorumlar yayına alınacaktır. Yorumlarda adı soyadı yazılması zorunludur. Aksi takdirde yorumlar yayına alınmayacaktır. Her IP adresi tek kişiye aittir. Görsel, sıralaması siyasi partilerin isimlerine göre yapılmaktadır.


Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayını Tanıyalım

AK PARTİ ADAYI – ABDULAHAT ARVAS
DEM PARTİSİ ADAYI – ABDULLAH ZEYDAN
YENİDEN REFAH PARTİSİ ADAYI – ABDULLAH SADIKSOY

Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Belerilmeyen Partiler

SAADET PARTİSİ ADAYI – BELİRLENMEDİ
İYİ PARTİ ADAYI – BELİRLENMEDİ
HÜR- DAVA PARTİSİ – BELİRLENMEDİ
CUMHURİYET HALK PARTİSİ ADAYI – BELİRLENMEDİ
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ – BELİRLEMEDİ

Van’da Belirlenen Adaylar…


 

AK PARTİ ADAYI – ABDULAHAT ARVAS HAKKINDA
1969 yılında Van'ın Erciş ilçesinde doğdu. Sanayici ve iş adamı olan Arvas, eğitim hayatına Van İmam Hatip Lisesi'nde başladı ve mezun oldu. Daha sonra Arapça ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğrenimine devam etmektedir. İş hayatında önemli roller üstlenen Arvas, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesislerinin yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. Ayrıca, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İşadamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev almıştır. Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, çevre komisyonu üyesi olan Arvas, çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilmektedir. Evli olan Arvas'ın 4 çocuğu bulunmaktadır. 2024 yerel seçimde Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

DEM PARTİSİ ADAYI – ABDULLAH ZEYDAN HAKKINDA
22 Temmuz 1973 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimimi Yüksekova’da tamamladı. Uluslararası Amerika Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü mezunu. Mimar olarak görev yaptı. 6 Haziran 2015 genel seçimlerinde Hakkari milletvekili seçildi. Hakkari eski Milletvekili Mustafa Zeydan'ın oğlu. Güneydoğu'nun en kalabalık halklarından biri olan Pınyanişi aşiretine mensuptur. 2024 yerel seçimde Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

YENİDEN REFAH PARTİSİ ADAYI – ABDULLAH SADIKSOY HAKKINDA
1961 yılında Muş İlinin Bulanık ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Bitlis’in Ahlat İlçesinde, Orta Öğrenimini Bitlis İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Suudi Arabistan İslam Üniversitesi İslami İlimler bölümünde mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yüksek Lisansını bitirdikten sonra Doktorasını Azerbaycan Milli İlimler Akademisi’nde tamamladı. Üç yıl Diyanet işleri Başkanlığında çalışıp, memuriyetini bıraktıktan sonra 1980 yılında Van da başladığı Ticaret hayatına İstanbul Esenyurt İnşaat Sanayinde devam etmektedir. Eğitim ve Hayra Hizmet Vakfı’nın aynı zamanda Genel Başkanıdır. Bir süredir İngiltere’de Language Studies International’de İngilizce eğitimine devam etmiştir. 1994 yılında Refah Partisi Van İl Teşkilatı’nda Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı olarak siyaset hayatına atılan Sadıksoy, AK PARTİ Van İl teşkilatı kurucu üyesi olup 2002 – 2011 yılları arasında AKPARTİ İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Evli ve 4 çocuk babası olan Dr. Abdullah SADIKSOY ileri düzeyde Arapça ve İngilizce bilmektedir. Abdullah Sadıksoy birçok ilmi eserlere imza atmıştır: Munafikun Suresi Tefsiri, Mekki ve Medeni Ayetler, Nahcivani'n Tefsir Metodu. Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve makaleleri yayınlanmıştır. Van'da faaliyete geçirilen MiKro Kredi Projesinin yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır. Yurt dışında İngiltere, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bulgaristan ve Azerbaycan’da çeşitli Akademik toplantılar ve seminerlere katılmıştır. Van Tv ve TRT Arapça ‘ da birçok programlara katılmıştır. 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Adalet ve Kalkınma Partisi 25. Dönem milletvekili adayı oldu. 2024 yerel seçimde Van Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı oldu.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANI KİM OLSUN? ALT KISIMDA YORUM YAZ.
Van - Van Gazetesi – Van Haber – Van Haberleri – vanhaber  
 

Van vanhaber aday Belediye Büyükşehir