Van Büyükşehir Belediyesinde 55 Şoför Alımı Krizi

TAKİP ET

Van Haber Gazetesi ihbar hattına ulaşan vatandaş, Van Büyükşehir Belediyesi kurayı geçen şahsı 5 aydır bir türlü aramadıklarını iddia etti.

Van Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketi olan Belvan Ulaşım San. Tic. Ltd. Şti.’ne alınacak 55 adet daimi otobüs şoförü personelinde kurada isimleri çıkan vatandaş, aranmadığını ve gidildiğinde kimse yanıt vermediğini iddia etti.


28 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 13:00’den 2 Aralık 2022 Cuma günü saat 17:00’ye kadar internet üzerinden başvuru yapıldı.


Van Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden olan Belvan Ulaşım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinde görevlendirmek üzere toplamda 55 adet daimi otobüs şoförü olarak işe alınacağı ilan edilmişti. Başvurular değerlendirildikten sonra yayınlanacak isim listesine 9 Aralık 2022 Cuma günü saat 10:00’den 10 Aralık 2022 Cumartesi günü saat 17:00’ye kadar itiraz hakkı olacağını Van Büyükşehir belediyesi iletilmesi istenildi. Bu alımlar hakkında ise; basına Van haberi servis edilmişti.


Van Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere alacağı 55 daimi işçinin (otobüs şoförü) kurası noter huzurunda çekildi. Belediyenin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan kura çekimi Van 1. Noteri Mustafa Delat tarafından 14 Aralık 2022 Çarşamba günü gerçekleştirildi.


Van Edremit İlçesi’ndeki Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda yapılan kura çekimi belirlenen şartları taşıyan 633 kişi arasında gerçekleştirildi. Belirlenen 165 adet otobüs şoförü adayı yaklaşık 1 saat 10 dakika süren kura sonucunda isimleri çıkan adayların listesi Büyükşehir Belediyesi Resmi internet sitesinin duyuruldu.
 

OLUMLU YA DA OLUMSUZ BİZLERE DÖNÜŞ YAPILMADI
 

Van Büyükşehir Belediyesi 55 daimi personel alımı kurasında belirlenen şartları taşıyan 633 kişi arasında 165 kişinin içinde mülakata giren vatandaşlara olumlu ya da olumsuz yanıt verilmedi.

Vatandaş ise; şoförlük için hak kazandığını ama bir türlü aramadıklarını ifade etti.

Açıklamasında; "Bizlere önce başvuru yapın dediler. Bizlerde başvuru yaptık. Sonra mülakata girerek kazandık. Dediler bu ay sizi alacağız ama bir türlü aramadılar ve sormadılar... Eminim ki 55 kazanan arkadaşı da almamışlardır. Bizler, burada yetkililere seslenmek istiyoruz. Bizlere olumlu ya da olumsuz yanıt veriniz. Sizlerden tek isteğimiz odur. 165 kişi listede vardı ama asil ya da yedek isimleri verilmedi. Bizler, 5 aydır başka iş yapamıyoruz. Çocuklarımıza bakmamız gerekir. 10 Yıldır şoförlük yapıyorum bu kadar beklemedim. Yetkililere buradan seslenmek istedik."denildi.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - ARŞİV


Van Haber Gazetesi , vanhaber , Haber

Van Gazetesi Van Haber Van Büyükşehir Belediyesi Kura şoför kura sonucu otobüs vanhaber Haber