Van Büyükşehir Belediyesinde İthal sanatçı krizi

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde ithal sanatçılara ağırlık verildi. Yerel sanatçı sitem etti.

Van ili sınırları içerisinde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde yabancı sanatçıların davet edilmesi yerel sanatçı tarafından krize yol açtı.

Yazar ve şairlerin başkenti olan Van'da, Batı illerden ve adı bilinmeyen şair ve yazarları davet edilmesi bazı sanatçıları hüsrana uğrattı.

Sanatçı, "Sayın valimiz geldiği günden bu yana eğitime ağırlık vermektedir. Vanlı sanatçılar istediği değeri görmese de sanata değer verildiği gözle görülmektedir. Van Büyükşehir Belediyesine ve yetkililere seslenmek isteriz. İthal sanatçıya yapılan masrafı yerel sanatçıya yapsanız, inanın kazanan siz olursunuz. Ne yazık ki bu durum öyle olmuyor. İthal sanatçının konaklama, sahne vb giderleri sayıldığında yüksel miktarda gider ortaya çıkmaktadır. Bunun yerine yerel sanatçıya verilse inanın Van 1 yıl içersinde dünya gündemine girer. Ne yazık ki bu durumun arka perdesi çok farklıdır. Van'da yerel sanatçıları dışladığınız sürece ve kendi menfaatlerinizi düşündüğünüz sürece kaybedersiniz."dedi.


Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Van

Van Büyükşehir Belediyesi vanhaber sanatçı