Van Büyükşehir Belediyesinde neler oluyor?

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi hakkında vatandaş açıklamada bulundu. Belediye yaptığı etkinlik haberleri göndermeye devam etti.

Van halkının öz kaynaklarıyla halka hizmet eden "Van Büyükşehir Belediyesinin parası nereye gidiyor?" sorusuna Van Büyükşehir Belediyesi basın birimi tarafından Van Haber Gazetelerine servis edilen bültenlerle yanıt verilmeye devam ediliyor... Van ilinde VASKİ sorunun dışında farklı hizmetlerde gerçekleştiren belediye ekipleri, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor... Bitmeyen projlerin üst üste haberlerini servis eden Van Büyükşehir Belediyesi, Etkinlikler, Konserler, Söyleşiler ve birçok halkın sorunlarını çözüme kavuşturmak için canla başla çalışmalarına ivme kazandırıyor...


Vatandaş ise bu konuda dertli, "Van ilinde zamlı suyu biz kullanıyoruz. Bunun haricinde bitmeyen projler belediye tarafından Van haberlere servis ediliyor... Basının açıklamaları ve konuşmaları kulak arkası yapılıyor... Basın 4. Planda yer alıyor... Bunun yanı sıra; seçimlerin gelmesiyle birlikte birçok sorun ve sıkıntılar çözüme kavuşmuyor. Kim açıklama yaparsa farklı yönden hemen kılıf bulunuyor. Bizde bu memleketin evlatlarıyız. Bizimde sorunlarımız var. Bizim partimiz yok ama bu memlekette konuşma hakkımız var. Bu anlattıklarından Van Valisi Ozan Balcı'nın herhangi bir suçu ve problemi yok. Mevcut hükümetinde yok. Van ilinde çok güzel yatırımlar yapılıyor... Sadece sürekli aynı başlıklar gündem olunca sanki hiçbir şey yapılmıyor... Van Valimize buradan sesleniyorum. Lütfen, esnaflara yardım edin. Dar gelirli aillere, parklara ve özellikle kurumları gizlice denetleyin. Görev dışı olanlarda farklı çalışmalar yürütüyor. Bu memleket için bu ülke için sahip çıkalım. Devletimize ve halkımızla birlik olalım. Başkalarına burayı emanet etmeyelim."dedi.

İSTE 20 GÜNLÜK BÜLTEN VE BİLİNMEYEN PROJELER HARİÇ.
KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van’da etkili olan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kent merkezi ve kırsalda aralıksız çalışıyor.  

Kentte gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile birlikte harekete geçen karla mücadele ekipleri, gece boyu 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Sabah saatlerinden itibaren vardiya değiştiren ekipler, yaya yolu, ve kaldırımları temizleme çalışması yaptı. İl genelinde 390 araç ve 618 personel ile çalışma yürütülürken, kırsalda ulaşıma kapanan mahalle ve mezra yollarının yeniden açılması için ekipler, var gücüyle çalışıyor.


İl merkezindeki ana caddeler, kaldırım ve yaya yolu temizleme çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan ekipler, kırsalda ulaşıma kapanan 176 mahalle ve  275 mezra yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.


VAN'DAANADOLU'NUN 100 YILLIK TÜRKÜLERİKONSERİ DÜZENLENDİ

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Anadolu'nun 100 Yıllık Türküleri" adlı konser vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Büyükşehir Belediyesi kentin kültür-sanat hayatına katkıda bulunmak için düzenlemiş olduğu ücretsiz programlar devam ediyor. Her hafta bir biriden güzel etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, bu haftada sanatçı Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu’nun "Anadolu'nun 100 Yıllık Türküleri" adlı konseri düzenledi. 


Uygulama Oteli Konferans Salonunda yapılan konsere Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 


Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği konserde sanatçı Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu ve ekibi Anadolu’nun farklı yörelerine ait birbirinden güzel türküleri seslendirerek, sanatseverlere unutulmaz bir gün yaşattı. 


Anadolu'nun zengin bir müzik kültürü olduğunu söyleyen Vali Ozan Balcı “Anadolu’nun 100 yıllık Türküleri programını Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olarak ev sahipliği yaptık. Ülkemizin iki kıymetli sanatçısı bugün Anadolu’nun birbirinden güzel türkülerini bizler için seslendirdi. Umut Beyi, Uğur Beyi ve ekip arkadaşlarını canı gönülden kutlayıp tüm izleyicilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konser sonunda Vali Ozan Balcı, ses sanatçılarına katılımlarından dolayı teşekkür edip çiçek takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YARIYIL TATİLİ ETKİNLİKLERİ YOĞUN İLGİ İLE BAŞLADI

Van Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yarıyıl tatilinde öğrenciler için ücretsiz olarak düzenlediği tiyatro etkinlikleri 'Nasrettin Hocanın Mansıbı' adlı tiyatro gösterisi ile start aldı. 

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından öğrenciler için başlatılan yarıyıl tatili etkinlikleri ilk gününde öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Hacıbekir Kültür Merkezinde gösterime giren Nasrettin Hocanın Mansıbı' adlı renkli tiyatro oyunu çocuklar tarafından kahkahalar ile izlenirken  renkli kostümleri ve eğlenceli sahneleriyle de çocuklara keyifli bir gün yaşattı. 

Tatil boyuca bu tür etkinliklerin yapılmasının çok yerinde bir karar olduğunu belirten aileler etkinliklerden dolayı Büyükşehir Belediyesine  teşekkür etti.  

BÜYÜŞREHİR BELEDİYESİ’NDENLİDER ÖĞRETMENKONULU SÖYLEŞİ 
Van Büyükşehir Belediyesi, eğitimcilere yönelik ‘Lider Öğretmen’ konulu söyleşi düzenledi. 
Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Kadının gücü Van’ın Gücü” projesi kapsamındaki programlar devam ediyor. Bu kapsamda İletişim Uzmanı Yazar Canten Kaya, öğretmenlere yönelik ‘Lider Öğretmen’ konulu söyleşi gerçekleştirdi. 
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Hacıbekir Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen söyleşiye öğretmenler ilgi gösterdi. 


Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek’in açılış konuşması ile başlayan söyleşide Yazar Canten Kaya, tanınmış kişilerin hayat hikâyelerinden örnekler vererek, öğretmen öğrenci ilişkilerinde özgüven,  ilk öğretmen anne, babaların çocuklarına yaklaşımları, öz güven, başarının formülü, kitap okumanın önemi ve başaracağına inanmak gibi konuları güncel örneklerle anlattı.
Katılımcı ağırlıklı gerçekleşen söyleşide Yazar Canten Kaya, katkılarından dolayı Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. 


Söyleşi, yazar Canten Kaya’ya çiçek takdimi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi. 


Öte yandan Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yürütülen ‘Kadının Gücü Van’ın Gücü’ projesi kapsamında dezavantajlı kadınlar başta olmak üzere 50 bin kadın, sinema, tiyatro ve söyleşilerle buluşturuyor.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van Haberleri

Van Büyükşehir Belediyesi vanhaber