Van Büyükşehir Belediyesinin Haftalık Çalışması

TAKİP ET

Van ilinde Van Büyükşehir Belediyesinden haftalık çalışmalarını sizler için sıraladık.

Van ili ve genelinde yapılan haftalık çalışmalarını sizleri için özenle seçerek ayıkladık. İşte o liste.

VANLI ÇİFTÇİLERE TOHUM DESTEĞİ

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında çiftçilere 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı. 

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi kentte tarım ve hayvancılığın gelişmesi için yürüttüğü projeleri sürdürüyor. Çiftçilere ekonomik gelir sağlamak amacıyla Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın da katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Garajında tören düzenlendi.

Yapılan törenle 210 tonu yonca, 370 tonu korunga olmak üzere 5 bin 850 çiftçiye 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtıldı. Dağıtılan bu tohumlar ile 13 ilçede yaklaşık 88 bin dekar alan ekilmiş olacak. 

Tören açılışında konuşan Vali Ozan Balcı, yağmur, çamur demeden, soğukta, sıcakta helaliyle rızkını kazanan, ülkesinin ekonomisine büyük katkı sağlayan çiftçinin her zaman yanında durduğunu söyledi. Van’ın tarım ve hayvancılık konusunda da büyük bir potansiyele sahip olduğunu sözlerine ekleyen Vali Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü.
“Van meraları ve 3 milyon 200 bin küçük hayvan varlığıyla lider illerden biri. Bu rakamlarda gösteriyor ki biz tarım ve hayvancılık memleketiyiz. İlimizde de bu işi çok iyi yapan çiftçilerimiz var. Bizlerde onlara destek vermek için bugün buradayız. Dünde yatığımız törenle çiftçilerimize 350 bin meyve fidanı dağıtmıştık. Bugünde 580 ton yem bitkileri tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Bizim işimiz çiftçimizi yüreklendirmek önünü açmak. Çünkü çiftçilerimiz olmazsa üretim olmaz üretim olmayınca da şehirlerimiz gıdadan yoksun kalır besin bulmakta zorlanırız. Bu nedenle çiftçilerimize destek vermeliyiz. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak yayla yolları açıyoruz, göletler oluşturup, sulama kanalları yapıyoruz. Yüksek rakımlı meralarımıza güneş enerjili sondajlar yapıp, savatlar kuruyoruz. Yine koyun projemizle de 1727 çiftçimize 171 bin 661 bin koyun dağıttık. İnşallah hedefimiz olan 1 milyon koyuna da en yakın zamanda ulaşacağız. Desteklerimiz saymakla bitmez, desteklerimizi bitirme gayreti içinde de değiliz. Çiftçiye olan desteğimiz artarak devam edecek” 

Konuşmaların ardından Vali ozan Balcı dağıtılacak olan tohumları çiftçilerle birlikte inceleyip sohbet etti. 

Ayrıca törene Vali Yardımcısı Ahmet Tozlu, Genel Sekreter Prof. Dr. Ali Özvan, daire başkanları, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.


VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ATLETİZMDE VİTES ARTIRDI

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Atletizmdeki başarılarına bir yenisini daha ekleyerek U-20 Türkiye şampiyonasını 5. sırada tamamladı.

Mücadele ettiği 8 farklı branşta birçok başarıya imza atan Van Büyükşehir Belediyespor, Türkiye geneli şampiyonalarda da adından söz ettirmeye devam ediyor. 

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 6 Mart tarihinde Kocaeli ilinde yapılan U-20 Erkekler Kulüpler arası Kros Ligi müsabakalarında da mücadele eden Vanlı sporcular, şampiyonayı 52 puanla 5. sırada tamamladı. 

Kırmızı siyahlılar bu sonuçla birlikte 16 Mart tarihinde Antalya ilinde yapılacak olan Türkiye finallerinde yer alacak.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir program düzenlendi. Programa katılan Van Valisi ve Büyükşehir Başkan Vekili Ozan Balcı, ‘‘Kadının gücü Türkiye'nin gücü demektir. Kadın ne kadar güçlüyse Türkiye o kadar güçlü olacaktır’’ dedi. 

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı organizasyonunda Uygulama Otelinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir program düzenlendi. Programın açılışında konuşan Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı başta şehit anneleri, eşleri ve tüm kadınların gününü kutlayarak, kadınların yaşamın her alanında yer aldığını söyledi. Van’ın imarı, inşası ve ihyasında kadınların büyük emekler harcayarak çalışmalarına destek verdiğini ifade eden Vali Ozan Balcı “İlimizde sosyal politikalardan kültür turizme, kırsal alandan spora, yaşamın her alanında çok iş yapılıyor, güzel değerler üretiliyor. Van’ın imarı, inşası ve ihyasında kadınlar bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Bizim yaptığımız çalışmalar kadınların hayatlarını kolaylaştıracak işlerdir. Kütüphanelerden kreşlere, etüt merkezlerinden okullara, kültür merkezlerinden, spor alanlarına kadar hepsi kadınların işlerini kolaylaştırılacak işler. Bunları yaparken kadınlarımız bize destek oluyor. Katkılarını görmezlikten gelemeyiz. Bundan dolayı çok müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum.  Kadın toplumumuzda ve ailede önemli bir yere sahiptir. Sosyal, ekonomik, kültürel gelişmemizde büyük rolü vardır. Kadınlarımızın aklından, yeteneğinden ve zekâsından faydalandığımızda Türkiye bu coğrafyada güneş gibi parlayacaktır. Çünkü kadının gücü Türkiye'nin gücü demektir. Kadın ne kadar güçlüyse Türkiye o kadar güçlü olacak. Kadınlar, ekonomik, sosyal, kültürel yaşamda aktif olarak yer alıyorlar. Onların önündeki engeller hızla kaldırılıyor. Türkiye bu konuda da örnek bir ülke” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Soprano Rüya Çelikel performansıyla dinleyenleri büyüledi. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarının konseri ile devam eden program Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sn. Gülşen Orhan’ın Bahçesaray’ın değerlerinden yazar edebiyatçı Feqiyê Teyran için yazılmış şarkıyı okumasıyla son buldu. 

Konserin ardından kadınlar yemekte bir araya gelirken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından program sonunda karanfil ve hediye takdim edildi.

RAMAZAN AYI ÖNCESİ CAMİLERE GÜL SUYU SIKTI

Van Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı öncesinde kentteki tüm camilere gül suyu sıkıp dezenfekte çalışması yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte camilerde çalışma başlattı. Ekipler, vatandaşların ibadetlerini sağlıklı, temiz ve ferah ortamlarda yerine getirebilmesi için kentteki tüm camileri ve abdesthane bölümlerini dezenfekte etti. Dezenfekte edilen camilere daha sonra ekiplerce gül suyu sıkıldı.
Gül suyunun özelliği itibariyle çevreye bıraktığı koku, etkisini uzun bir süre hissettirebiliyor. Yapılan çalışmalar Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Van – Van Gazetesi – vanhaber – Van Haberleri
 

Van vanhaber Belediye