Van Büyükşehirden 1 milyon 600 binlik iddia

TAKİP ET

Van Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizliği iddiası.

Van ilinde hizmetlerini sıralayan Van Büyükşehir Belediyesi 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamur temizlediklerini iddia edilerek Van Haber basınına servis edildi.

Van Gölü’nde kış aylarında da hizmet yaptıklarını ve iddiaya göre; 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamur çıkardıkları ifade edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden gelen iddialı Van Haberine göre;
Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak için Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dip çamuru temizleme çalışmaları aralıksız devam ediliyor... Birinci etabı tamamlanan çalışma kapsamında şu ana kadar gölden 1 milyon 600 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı.

Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü'nü kirlilikten arındırmak için başlatılan dip çamuru temizleme çalışmalarında birinci etap tamamlanmış durumda. İkinci ve üçüncü etapta ise çalışmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen çalışmada bugüne kadar yaklaşık 1 milyon 600 bin metreküp balçık ve dip çamuru temizlendi. İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan birinci etap çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgede çok sayıda kuş türü yeniden görülürken, temizlik yapılan alanda vatandaşlar da zaman geçirebiliyor. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İskele 15 Temmuz Şehitler Parkı arasındaki ikinci etap ile İpekyolu İlçesi Yaşar Kemal Parkı sahil kısmındaki üçüncü etapta ekipler yoğun bir çalışma yürütüldüğü iddia edildi.


Van – Van Gazetesi – Van Haber – Belediye – Dip – Çamur – vanhaber – Van Büyükşehir Belediyesi - Wan

Van büyükşehir vanhaber Belediyesi van haber Van Gölü