VAN'DA 1,5 KM YÜRÜYEN HALKIN BELEDİYEYE İSYANI

TAKİP ET

Van Tuşba ilçesinde yer alan Bardakçı Toki'nin karşısında bulunan Tuşba TOKİ sakinleri, Kurban bayramı sürecinde yaşadıkları ulaşım sorunları Van Haber Gazetesi'ne aktardı.

Van ilinde Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ücretsiz otobüs açıklaması akabinde yaşananlar akıllarda soru işaretleri bıraktı. Van ili Tuşba ilçesi Bardakçı mahallesinden halk, yaşadıkları sorunları Van haber gazetesine açıkladı.

Van ilinde birçok sorunların yanına bir sorun daha eklendi. Belediye ekipleri yol yapım bahanesi ile otobüs seferlerini Bardakçı Mahallesinde durdurulduğu halk tarafından iddia edildi. 

Kurban Bayramı sonrasından yaşanan sorunları Van Gazetesi haber hattına aktaran halk, servislerin ve belediyeye ait otobüslerin Bardakçı mahallesi seferlerinin iptal edildiğini ve bu sebep ile 1,5 kilometre yürükleri vurguladı.

Belediye tarafından alınan kararla birlikte, bayram boyunca otobüs seferleri ücretsiz olması ve akabinde otobüs seferlerinin o bölgede iptal edilmesi Tuşba TOKİ sakinleri adeta kendi evlerine mahkum etti.

Vatandaşlar,"Van Tuşba ilçesindeki Bardakçı Toki'nin karşısında yer alan Tuşba Toki sakinleri olarak, son bayram sürecinde karşılaştığımız ulaşım sorunlarından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadık. Belediye, bayram boyunca tüm otobüs seferlerini iptal ederek adeta "bayram sizin neyinize" mesajı vererek bizi evlerimize mahkum etti.

Bardakçı Toki önündeki duraktan inerek yaklaşık 1,5 km yokuş yukarı yol yürüyerek evlerimize ulaşma çabası içindeyiz. Bu zorlu yürüyüş yolculuğunda, aramızda kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve hastalar gibi hassas durumda olan insanlar bulunduğunu düşünen yok maalesef. Bu durum, bizleri günlük hayatımızda büyük bir sıkıntıya ve tehlikeye sokuyor.

Sadece bayram dönemiyle sınırlı kalmayan bu sorunlar, pazar günleri de otobüs seferlerinin iptal edilmesiyle birlikte devam ediyor. Her hafta sonu, aynı sıkıntıları yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Tuşba Toki sakinleri olarak, yaşadığımız ulaşım sorunlarına dikkat çekmek ve adaletli bir çözüm talep etmek istiyoruz. İhtiyaç sahiplerinin ve toplumun tüm kesimlerinin haklarının korunması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için yetkililerin sorunlarımıza çözüm bulmasını bekliyoruz. Bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak ve adil bir ulaşım sistemi sağlamak için birlikte hareket etmeliyiz."dedi.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber
 

Van Bardakcı vanhaber otobüs