Van'da 10 günlük fuar kapılarını halka açtı

TAKİP ET

Van ilinde 10 günlük "Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'ndaki yerini aldı.

Van'da 9'uncusu gerçekleştirilen 'Van Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'ndaki yerini aldı.

VAN'DA FUARI LİDERE TAŞIYAN BAŞKAN SÜLEYMAN GÜLER, FUAR HAKKINDA AÇIKLAMADA BULUNDU

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, bugün 2024 yılının ikinci fuarını açtıklarını ifade etti. Ocak ayında gerçekleştirdikleri Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nın büyük bir başarıyla geçtiğini belirten Güler, bugün de 9. Geleneksel Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı'nı açtıklarını dile getirdi. Güler, Van'ın fuarlar konusunda Türkiye'de tanınan bir şehir haline geldiğini vurguladı. Eskiden fuar çalışmalarında insanlara önce Van'ı tanıttıklarını, ardından Van'daki fuarları ve bölgeyi anlattıklarını belirten Güler, artık herkesin Van ve fuarlarını bildiğini ifade etti. Bu fuarların beklenen etkinlikler haline geldiğini söyleyen Güler, hem katılımcı hem de ziyaretçi açısından ülkede büyük ilgi görmeye başladıklarını dile getirdi. Güler, yaşanan süreç itibarıyla bu ilginin önemli olduğunu vurgulayarak, Van'ın canlı ve stratejik bir şehir olduğunu gösterdiğini belirtti. Yurt içi ve yurt dışından gelen katılımcılara teşekkür eden Güler, fuarın 10 Mart'a kadar devam edeceğini ve herkesi bu güzel etkinliğe davet ettiğini ifade etti. Ayrıca, Ramazan öncesinde de güzel bir etkinlik olacağını düşündüklerini belirtti.

FUAR KOORDİNATÖRÜ VEYSİ UYGUN'DAN AÇIKLAMA

İpekyolu Expo Fuar Koordinatörü Veysi Uygun, düzenlenen fuar hakkında açıklamalarda bulundu. Uygun, "Aydın’ın incirinden Ege’nin zeytinine, İç Anadolu’nun gevrek çeşitlerinden Karadeniz’in farklı lezzetlerine kadar birçok ürünü burada sergiliyoruz. Bu fuar, halkın sevdiği, beğendiği ve takip ettiği bir etkinlik haline geldi. Ciddi bir rağbet görüyor. Burada bulamadıkları birçok ürünü halkımıza ayağına getiriyoruz. Ayrıca, çocuk etkinlik alanımız da mevcut. 10 gün boyunca ücretsiz servislerimiz olacak. Ramazan öncesi olması hesabıyla bütün gıda ürünlerini bir arada bulma imkanı sunuyoruz. Bu nedenle tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FUARA KATILIM SAĞLADI

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı', Van Organize Sanayi Bölgesi Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilere açtı. 81 ilden 70 firma fuara katılım sağlarken, Türkiye'nin her bölgesinden farklı lezzetler sergileniyor. Fuar, 1-10 Mart 2024 tarihleri arasında açık olacak ve Van ile diğer illerden çok sayıda esnaf ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşiyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı da fuarda stant açtı ve yoğun ilgi gördü. Belediyenin stantında, meslek edindirme kursları ve girişimci kadınlar tarafından hazırlanan el yapımı ürünler sergileniyor. Toplamda 81 ilden 100'e yakın firmanın katıldığı fuar, 10 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Van - Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Wan - Fuar

Van Fuar vanhaber