Van'da 1100 tl yardımı almak için yasaklar unutuldu - Kuyruk uzadıkça uzadı

TAKİP ET

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2 Milyon haneye, hane başı 1100 lira vereceğini açıklaması üzerine; Van'da bulunan PTT önleri doldu taştı. 

Van Haber | Van İpekyolu ilçesi PTT sokakta yer alan PTT önünde uzun kuyruklar oluştu. 
İçişleri bakanlığı ve yetkili birimlerin sokağa çıkma yasağının olduğunu, kısıtlamaya uyulması gerektiğini açıklamalarına rağmen Vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açıkladığı 1100 lira almak için saatlerce sıra bekledi.

Sıra kuyruğu metrelerce uzadı ama kısıtlamayı kimse dinlemedi.

Van Gazetesi Habere WhatsApp'tan ulaşan gönüllü muhabirimiz M. Bey, PTT önünde bekleyen bir vatandaşa "Neden burada bekliyorsunuz?" sorusunu sorduğunda ise;" Biz burada ne yapacağız? Tabi paramızı bekliyoruz. 1100 TL yardımı alacağım ki aileme bakayım. Evde durumumuz çok kötü. Bu yüzden buraya gelerek, paramın olup olmadığını sormak istedim. Burada çoğu insanın izin kağıdı yok. Ben burada bir saate yakındır bekliyorum."dedi.

Bayan:" Hani Van'da kısıtlama! Herkes burada sıra bekliyor. Bende sıra bekliyorum. Belki bir umut benimde adım listede vardır. Burada kaç saat bekleyenler var. Yetkililerimizden tek isteğimiz, bu alanı dağıtmalarıdır. Hani kısıtlama, hani pandemi? Galiba yetkililerde söyleye söyleye dillerinden tüy bitti. Lütfen, biraz daha dikkatli olmamız gerekiyor. Ben izinliyim. Çalışıyorum. Sırada beklememin tek sebebi E-Devlet şifremi alacağım."dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN - YOUTUBE KANALIMIZA GÖZATINIZ ( VAN GAZETESİ HABER) 

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER
WhatsApp Haber Hattı: 0544 409 0328
 

van ptt kuruk haber 1100 tl yardım pandemi yardımı yardım paraları yardımlar aile yardımı van ptt van 1100 tl yardım