Van'da 15 gün uçuşlar iptal oldu mu? Van'da son durum!

TAKİP ET

Van ilinde 15 gün boyunca uçuşlar iptal olacak mı? Van'ın giriş çıkışları kapalı mı? Van'da son durum ne? Hepsi ve daha fazlası Van Gazetesi ile Van Haber'de.

Van ili sınırlarında seçim sonrası çıkan olaylar, dünya gündemine düştü. Belediye başkanlığını kazananın mazbatası verilmedi. Onun yerine ikinci partiye yer verildi. Van'da kazanan adayın destekçileri caddeleri, sokakları ve birçok yeri kullanılamaz haber gertirdi. Bunun üzerine; Van il Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Van Valiliği harekete geçti. Olay yerlerine intikal edilerek, destekçileri sükunete davet etti. Bu durumu kabul etmeyen destekciler, Emniyet yetkililerine taş, molotof atmaları üzerine Emniyet ekipleri; gaz bombası, su fırlatarak memleketin güvenliğini sağlamaya çalışıldı.

Van'da 1 günde neler oldu?

VİDEOLARI İZLEMEK İÇİN @wangazetesi HESABINDAN BAKABİLİRSİNİZ?

VAN'DA TOMAYA MOLOTOF ATILDI

Van ilinde gündüz saatlerinde başlayan olaylar, geceye sıçradı. İli sınırlarında bulunan bir mahallede sokak ortalarında ateşler yakılarak, eylem yapıldı. Bunun üzerine emniyet güçleri olayı dağıtmak için gittiğinde TOMA aracına Molotof fırlatıldı. Taşlar fırlatıldı.

VAN'IN SOKAKLARI YERLE BİR EDİLMEYE BAŞLANILDI

Van ilinde bulunan en işlek caddeler destekçiler tarafından yerle bir edildi. Cumhuriyet, Maraş, İskele, İki Nisan, Ezbercielr ve birçok işlek caddelerde bulunan ağaçlar devrildi. Kaldırımlar ve birçok iş yeri hasar gördü.

VAN'DA GECE SAATLERİNDE PARK ATEŞE VERİLDİ

Van ilinde gece saatlerinde Tuşba'ya bağlı Altıntepe Mahallesi parkı destekçiler tarafından ateşe verildi. Sokaklarda eylem yapıldı ve birçok yer tahrip edildi.

VAN VALİLİĞİNDEN 15 GÜNLÜK YASAKLAMA KARARI

Van Valiliğinden Van Haber Gazetelerine servis edilen gönderide; "KAMUOYUNA DUYURU
Van ili coğrafi sınırları içerisinde 03/04/2024 tarihinden geçerli 17/04/2024 tarihi de dâhil olmak üzere (15) gün süre ile; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasaklanması, yine Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklanması, yine yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, başta yukarıda belirtilen paylaşımlarda bahsedilen konu ve benzer konulara ilişkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım sağlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel şahıs/şahıslar/grup/grupların 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereğince, ilimiz ve ilçelerimize girişlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesi hususunda Valilik makamınca karar alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."denildi.

VAN'DA UÇUŞLAR İPTAL OLDU MU?

Van ilinde halk tarafından merak edilen sorulardan biri ise; uçak seferleri veya giriş çıkışlar iptal oldu mu? Van Valiliği tarafından alınan bilgilere göre; uçuşların iptal olunmadığı bildirildi.

Haber: Van Gazetesi - Özel 

Van - Van Haber - vanhaber - Van Gazetesi - Wan - Olay - Uçuş - Haber - Son dakika

Van Uçuş vanhaber