VAN'DA 16 YIL ÖNCE KADIN CİNAYETİNİN SIR PERTESİ ARALANDI

TAKİP ET

Açıklamada: "Van İl Jandarma Komutanlığınca faili meçhul cinayetin aydınlatılması maksadıyla JASAT bünyesinde oluşturulan özel ekip tarafından faili meçhul cinayet dosyası incelemeye alınmış ve N.T.'nin cinayete kurban gittiği anlaşılmıştır."denildi.

Van Valiliğinden gelen açıklamaya göre: "Van ili Edremit İlçesinde 02 Temmuz 2006 tarihinde N.T. isimli kadının şehir merkezinden uzakta tarla içerisinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce cansız bedeninin bulunması olayı Jandarma Dedektifleri (JASAT)  tarafından aydınlatıldı.

Van İl Jandarma Komutanlığınca faili meçhul cinayetin aydınlatılması maksadıyla JASAT bünyesinde oluşturulan özel ekip tarafından faili meçhul cinayet dosyası incelemeye alınmış ve N.T.’nin cinayete kurban gittiği anlaşılmıştır. JASAT ekiplerince olay tarihinde ele geçen deliller tekrar gün yüzüne çıkartılarak yeniden incelemeye alınmıştır. Ayrıca, N.T. isimli kadının öldürülmeden önce irtibatta olduğu kişiler araştırılarak maktulün samimi olduğu kişiler tespit edilmiş ve tanık ifadelerine başvurulmuştur. Alınan ifadelerdeki çelişkiler ve samimi itiraflar ile elde edilen bulgulardan cinayetin maktulü akrabası A.E. isimli şahıs tarafından işlendiği anlaşılmıştır. A.E’nin cinayet günü ikamet ettiği Şırnak ilinden Van iline gelerek cinayeti işlediği ve N.T.’nin cansız bedeninin bulunmasından sonra Şırnak iline döndüğü tespit edilmiştir. 

23.02. 2022 tarihinde Van İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri tarafından yapılan operasyonda şüpheli A.E. Şırnak ilinde bulunan evinde yakalanarak gözaltına alınarak Van iline getirilmiştir. Şüpheli, 24.02. 2022 tarihinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 

Bölgemizde halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalar, yine halkımızın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir."denildi.

 

Kadın cinayeti Van Cinayet