Van'da 19 Can'a Yuva Yapıldı

TAKİP ET

Van hayvan sesi sayfası ve Haçiko Derneği gönüllüleri bir araya gelerek Erciş çöplüğü sokak canlarını besleme ve onlar İçin yuva yapımı etkinliğini gerçekleştirildi.

Toplamda 19 yuva yapan gönüllüler diğer hayvanseverlerden aldıkları desteklerle bu etkinliği meydana getirdiklerini belirtti.

Van hayvan sesi sayfası yöneticilerinden ve gazetemiz köşe yazarı olan Başak Avcı etkinliği şu şekilde anlattı: “ Erciş çöplüğündeki canlar her şehir veya ilçe çöplüğünde olduğu gibi mücadele ile yaşıyorlardı. Bizler gönüllü hayvanseverler olarak orada hem besleme hem de yuva yaparken bir taraftan da yardım amacıyla Van’dan bizimle gelen İpekyolu belediyesi Ekibi ve Erciş belediyesi ekipleriyle hasta ve annesiz kalan canları belirledik.

Erciş belediyesi ekipleri bu canlarımızı tedavi ettirmek için Van Hayvan Rehabilitasyon merkezi’ne teslim etti. Canlarımızın tedavileri sürüyor. Bu etkinlikte desteklerini esirgemeyen gönüllülere, İpekyolu belediyesine, Erciş belediyesine, Erciş Jandarma ekiplerine, Van Tuşba gençlik merkezine ve ayrıca öğrencilerime çok teşekkür ederim. Merhametli gençlerimiz yuva yapımı ve besleme etkinliğimiz için çok emek verdiler.

Tüm insanlarımızın gönül gözlerini açarak, bu bilinçle sokak canlarımızı görmezden gelmeden, onların da doğamızın bir parçası olduğunu unutmadan ve canlarımızın yaşama tutunmalarını için küçük bir adım dahi olsa atmalarını gönülden umut ediyorum.”

Hayvansever gönüllülerin Van Büyükşehir belediyesi ve diğer belediyelerin desteği ile etkinliklerinin devam edeceği bildirildi.


VAN GAZETESİ









van gazetesi dernek haçiko hayvan erciş ipekyolu rehabilitasyon başak avcı