Van'da 2 gündür evinde suyu gelmeyen vatandaşın açıklaması

TAKİP ET

Van ili İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesinde ikamet eden A.K. adlı vatandaş, su hakkında yetkililere seslendi.

Van ili İpekyolu ilçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesinde ikamet eden A.K. adlı vatandaş’ın evinde 2 gündür suyun gelmemesi hakkında yetkililere seslendi. Birçok vatandaş ise; farklı cevaplar vererek akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Van ilinin birçok ilçesi ve mahallesinde su sorunu yaşanmaya devam ediyor… Van ilinin hızla gelişen nüfus artışı ve kaçak kullanımının yanı sıra; ara ara su kesintilerinin de yaşanması vatandaşı zor durumda bıraktı.

KİMİ DUŞ ALAMIYOR, KİMİ ABDEST, KİMİ BULAŞIK YIKAYAMIYOR, KİMİ İSE; TEMİZLİK YAPAMIYOR

Van ilinde su sorunu çözümü için yetkililere seslenen vatandaşlar, artık bu soruna çözüm bulunması için kamu kurumlara seslendi.

Vatandaş, “Biliyoruz ki suçlu sizler değildiniz ama bu konuya bir el atmanızı istiyoruz. Van ilinde su sorunu giderek artıyor ve bunun nedeni bilinmelidir. Van Çatak, Gürpınar ve diğer ilçelerde doğal kaynak sularımız mevcut. Bu alanlarda ivedi bir şekilde çalışmalar yapılarak Van halkına su verilebilir. Sayın Valimize Van Haber Gazetesinde seslenmek istiyoruz. Lütfen, bu sorunu çözünüz. Ne abdest alabiliyoruz. Ne de işlerimizi yapabiliyoruz. 2 gündür, pislik içerisindeyiz.”dedi.

Vatandaş,” Abi vallahi abdestsiz geziyorum. Bazen Van Gölü’ne giderek abdest alıyorum ya da bir arkadaşın evinde su varsa oraya giderek duş alıyorum. Yoksa ortalık çık sıkıntı. Bende buradan devlet büyüklerime sesleniyorum. Hanımla boşanmak istemiyorum. Su sorunun çözümü için destek bekliyorum.” dedi.

Vatandaş,” Van ili İpekyolu ilçesinde oturuyorum. 2 gündür evimizde su yok. Buradan VASKİ’ye ve yetkili kurumlara sesleniyorum. Evimin işlerini ve ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Bu sebepten dolayı suya çözüm 
bulunuz.” dedi.

”VASKİ’MİN SUÇU YOK, SADECE SU YOK”
Vatandaş,” İstediğiniz kadar konuşun! Van ilinde halk, kaçak su kullandığı ve boşa akıttığı su olduğu sürece bu sorun yaşanacaktır. Dünya küresel ısınmaya doğru gidiyor… Suyun olmaması gayet normal. Bunu yetkililere söylemek yerine kendimiz uygulasak daha iyi olur. Canım VASKİ’min burada suçu yok. Adamlar, havadan su boşaltacak değil ya… Daha ne yapsınlar…”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – vaski – su sorunu – van su

Van vanhaber vaski su