Van'da 2 Köy Daha Karantina Altına Alındı

TAKİP ET

Van Gazetesi - Van'da yeni tip corona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında dün Muradiye ilçesi Han köyü karantinaya alınırken bugünde Çatak ve Başkale'de 2 ayrı köy karantinaya alındı.

VanHaber - Korona virüs salgını sonrasında virüsün yayılmasını önlemek için alınan önlemler tüm hızıyla sürüyor.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Alacayer köyü ve Çemik, Tellikaya mezrası, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince koronavirüs tedbirleri nedeniyle karantinaya alınırken, konutlardan çıkışlar ise sınırlandırıldı.

Edinilen bilgiye göre İstanbul’dan 3 gün önce  Van'ın Başkale ilçesine bağlı İran sınırında bulunan Esenyamaç Mahallesi'ne gelen 18 yaşındaki bir genç rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalede şahısta korona virüs tespit edilmesi üzerine ilgililer hemen harekete geçerek güvenlik güçleri mahallenin giriş çıkışlarını kapatarak karantinaya aldı.

Öte yandan Çatak ilçesi Alacayer Mahallesi'ne bağlı Tellikaya ve Çemik  mezrası, Tellikaya mezrasındaki bir vatandaşta korona virüs tespit edilmesi sonucu bu iki mezra da karantinaya alındı.

Van'ın İran sınırında bulunan Başkale İlçesine bağlı Esenyamaç köyü ve bağlı 10 mezra, Çatak Alacayer köyü Çemik, Tellikaya mezrası ve Muradiye Han köyü  jandarma ekipleri tarafından giriş ve çıkışlara kapatıldı.


van karantina başkalede karantina Çatakta karantina van haber vanhaber van gazetesi başkalede bir köy karantinaya alındı Çatakta bir köy karantinaya alındı vanda iki köy karantinaya alındı vanda koronavirüsü vanda koronavirüs önlemi