Van'da 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi Coşkuyla Başladı

TAKİP ET

 Van Valisi Ozan Balcı'nın ilk zili çalmasıyla 1579 okulda, 18 bin 370 öğretmen ve 324 bin öğrenci yeni eğitim-öğretim dönemine start verdi.

Van'da 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi başlamış ve bu özel gün dolayısıyla düzenlenen törende Vali Ozan Balcı, ilk zili çalarak 1579 okulda, 18 bin 370 öğretmen ve 324 bin öğrenciye eğitim sezonunun başladığını müjdeledi.

Edremit ilçesi Ferit Melen İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Vali Ozan Balcı, öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim-öğretim dönemini kutladı.

Vali Ozan Balcı, eğitimin toplum için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: "Bu özel günde sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Eğitim, bilgi, bilim, kültür ve sanatın temelidir. Kendimi eğitim, öğrenci ve öğretmenlerimize destek olan bir Vali olarak görüyorum. Okullar açıldığında şehirde farklı bir enerji hissediyorum. Şehir daha canlı, daha coşkulu hale geliyor. Bizim görevimiz bu coşkuyu zenginleştirmek, eğitime daha fazla katkı sağlamak."

Vali Ozan Balcı, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, "Devletin imkanlarını öğrencilere ve öğretmenlere kullanmaktan çekinmiyoruz. İlimize yaklaşık iki milyon kitap kazandırdık ve okul kütüphaneleri oluşturduk. Ayrıca 13 ilçemize bebek ve çocuklar için kütüphaneler kuruyoruz. Yeni kültür merkezleri ve spor tesisleri inşa ediyoruz. Ayrıca 111 bağımsız anaokulu yapımıyla çocukların eğitim hayatına katkıda bulunuyoruz" dedi.

Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ve bir öğrencinin konuşmalarının ardından Vali Ozan Balcı'nın öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çalmasıyla sona erdi. Vali, sınıfları ziyaret edip öğrencilere kitap hediye etti.

Törene Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Edremit Kaymakamı Yücel Erdem, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler de katıldı.

 

 

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

 

 

van eğitim öğretim tören çoşku van haber van haberleri